Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия ...

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

Volvo C40 Recharge Pure Electric First Edition - комфорт в зелено

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

Той е бърз, комфортен, електрически и отчасти направен от устойчиви материали. За шведите кросовър купето Volvo C40 Recharge Pure Electric "First Edition " с четири порти е още едно пионерско транспортно средство по пътя им към нов зелен автомобил.

Влизането в кабината на новата кола е също толкоз елементарно, колкото и при общоприетото XC40 – не е чудно, защото и двата модела са основани на „ Компактната модулна архитектура “ (CMA). Тестът на седалките откъм гърба също е прелестен, защото демонстрира задоволително място за краката на по-високите хора, което е над междинното в този клас транспортни средства. Макар че багажното пространство не е тъкмо впечатляващо с 413-е си литра, при сгънати задни седалки багажникът се трансформира в 1205-литрово товарно поделение.

Задвижването на четирите колела се прави от два мощни електромотора, всеки с оптималната мощ от по 150 кВт/204 к.с. Системната мощ е 404 к.с. и крепък оптимален въртящ миг от 660 Нм. C40 спринтира от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди, а оптималната скорост е лимитирана на 180 км/ч, което от известно време е непринудено ограничаване на марката, което има доста смисъл при електрически автомобил. В взаимозависимост от това по какъв начин шофирате, пробегът с едно зареждане на батерията е сред към 400 и 500 километра, а при по-умело боравене с “газта ” даже може да отиде по-далеч.

Дори на фона на сегашните електро спортни коли от Германия, които могат да са даже по-бързи, Volvo C40 Recharge Pure Electric предлага мощно задвижване, което също дава на водачите с високи условия към въртящия миг доста наслаждение от ускорението. Междувременно рекуперацията също е настроена да бъде доста ефикасна - в градския трафик отпущането на крайници от електрическия педал е задоволително, с цел да спрете до 0 км/ч на червен светофар.

На пръв взор моделът може да не прави изключително първокласно усещане, даже в случай че цената му е в горната лига (базова цена Първо издание 62 050 евро). Разбира се, интериорните платове, направени от остарели PET бутилки и други екологично скъпи материали, не оферират класическа първокласна атмосфера. Но можете също да се запитате дали кожените седалки са към момента настоящи или не наподобяват малко старомодни. Моделът явно е ориентиран към екологично просветената, софтуерна целева група клиенти с приходи над междинните.

Вълнената примес, употребена в интериора, носи името "Tailored Wool Blend " и наподобява като висококачествена и комфортна опция на кожата. Volvo също по този начин употребява велур, текстил и винилова тапицерия Microtech, като велурът също е изработен от рециклирани пластмасови бутилки.

Външният дизайн е футуристичен - предната част се характеризира с покрита радиаторна решетка в цвета на автомобила - доказателство за електрическата еднаквост на модела - и фаровете вид "Чукът на Тор ", които работят тук за първи път с пикселна LED технология. Те автоматизирано се приспособяват към изискванията на осветяване и се включват и изключват без значение, с цел да основат най-благоприятен светлинен модел. Широките LED задни светлини към този момент са разграничени на обособени сегменти и демонстрират типичен дизайн в съвременна версия. Модерният темперамент на новия модел кросовър е изключително добре изразен в новия наситено наследник железен цвят "Fjord Blue ".

Спецификации Volvo C40 Recharge Pure Electric "First Edition ":
- Дължина / широчина (с външни огледала) / височина: 4,44 / 2,03 / 1,60 метра
- Задвижване: Два синхронни мотора с непрекъснати магнити с 1-степенна скоростна кутия
- Мощност: 300 кВт/404 к.с
- Максимален въртящ миг: 660 Нм
- Ускорение: от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди
- Максимална скорост: 180 км/ч
- Стандартен разход (WLTP): 22,3 кВтч/100 км

Източник: auto-press.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg