Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Абонаментът за автомобили Ford в Германия - една година на фиксирана месечна цена

Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Гросгерау, Германия

Защо да купувате или лизинговате автомобил, в случай че желаете да го употребявате през цялото време на управляеми, ясно избрани разноски? И без да поемате дълготраен ангажимент? Отговорът на този въпрос са по този начин наречените абонаменти за коли. Тази форма на подвижност не е напълно нова, само че е забавно да забележим какво предлага Ford в този възходящ маркетингов и пазарен клон.

С абонамента за коли Ford дилърът е доста тясно обвързван с представителствата на производителя на коли. С други думи - предаването и връщането на автомобила нормално се прави непосредствено при колегата на Ford. Следователно автомобилът идва от специфичен пул от транспортни средства, който Ford е основал вътрешно за абонаментни клиенти. По този метод контактът сред клиента и дилъра не се прекъсва, даже в случай че абонаментният експерт "Fleetpool " се появи като контрактуван сътрудник.

Една от най-важните цели на съдействието с абонамента за коли е бързо и малко обяснена от Ford - „ Използването вместо владение би трябвало да бъде допустимо най-просто. Потенциалният клиент просто щраква върху уеб страницата www.ford-autoabo.de, избира стремежи от него модел и главните характерности на оборудването (бензин, дизел или хибридна версия, както и ръчна или автоматизирана трансмисия). След това щраква върху желания от него дилър и качва още няколко документа (напр. шофьорска брошура, доказателство за самоличност). И нещата се фиксират...

При пускане на абонамента за коли Ford от 1 март 2022 година, клиентът може да избира сред пет модела на Ford - Fiesta, Puma, Focus, Kuga или напълно електрическият Mustang Mach-E. Като авансово готови версии, всички тези модели автоматизирано се оферират извънредно в най-хубавите линии на съоръжение (напр. ST-Line).

Абонаментът е закрепен за 12 месеца. За дистанцията, което се чака през този интервал, има четири други възможности за избор сред 10 000 и 30 000 км една от които би трябвало да покажете при поръчка. Благодарение на специфичния пул за транспортни средства във Ford, новите коли би трябвало да бъдат подготвени за взимане единствено след няколко седмици. Без никакъв депозит, а таксите за прилагане се дължат ежемесечно.

И какъв брой коства абонаментът? Ако приемем годишен пробег от 10 000 километра, Fiesta, да вземем за пример, може да се вземе за 299 евро на месец. Puma, Focus, Kuga и Mustang Mach-E ще ви костват надлежно 349 евро, 369 евро, 399 евро или 829 евро. Това включва поддръжка, застраховка, регистрация и промяна на сезонни гуми. В допълнение, потребителят заплаща единствено разноските за гориво или електричество (Mustang Mach-E), разноските за двигателно масло и охлаждаща течност.

След една година клиентът просто връща колата. И в случай че TÜV специалистът не открие нередности, които надвишават естественото изхабяване, тогава няма начисляване на спомагателни сметки. Проучване на управническата консултантска компания Roland Berger демонстрира, че немският пазар е подготвен за този тип подвижност. В него се предвижда постигане на съвсем 390 000 абонаментни контракта за 2025 година в страната.

Стефан Вибер, шеф продажби на коли във Ford, обобщава нещата по следния метод - „ Абонаментът за коли Ford предлага безгрижна подвижност посредством изцяло цифрово култивиране на контракти, надзор на разноските и бистрота, като всички месечни ставки са без първична и дефинитивна вноска. С този новаторски канал за продажби, ние укрепваме нашата марка и я поддържаме за клиенти постоянно в Ford Kosmos през целия интервал на контракта. "

Прогнозата му сигурно надвишава 12-месечния интервал. Защото откакто усетите този самостоятелен авто абонамент, който Ford предлага, евентуално ще резервирате идващия автомобил от тази марка комфортно посредством интернет.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР