Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Мюнхен -

...
Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Мюнхен -
Коментари Харесай

Audi e-tron GT - не е само малко Porsche !

Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Мюнхен -

За да изкара най-бързото електрическо Audi на колела, автомобилният производител от Инголщат просто бръкна в рафта на групата VW и извади задвижването на Porsche Taycan. Дизайнерите сложиха вълнуващо тяло върху него и техниците пренастроиха целия пакет. Тук няма огромен брой цилиндри, няма ревящ шумозаглушител, само че има съвсем 2,4 тона на кантара. Не можете да кажете какъв брой е тежък, само че пък има два електрически мотора. Audi e-tron GT е просто чиста страст.

Трябва обаче да можете да си я позволите. Защото когато проучите ценовата листа, излиза наяве, че Audi e-tron GT няма за цел да трансформира електромобилността в всеобщо придвижване. В последна сметка минимум 101 600 евро сменят притежателя си преди предаването на ключовете. И в случай че – както при тестовия автомобил – се добави „ малко “ особено съоръжение, то бързо изсипвате съвсем 130 000 евро.

С пикантния си нов електрически автомобил, Audi впечатляващо демонстрира по какъв начин алтернативата на спортно купе с четири порти и мотор с вътрешно горене може да наподобява в горната пазарна камара на колите. Audi не трябваше да преоткрива колелото за това, тъй като с помощта на Porsche Taycan нужната технология към този момент е налична във VW Group.

Фактът, че e-tron GT се възприема като типично Audi, се дължи на неговото радиаторно „ лице “ върху динамично изтеглената външна облицовка, което прави приклекналия състезател същински привличащ вниманието. От единствено себе си се схваща, че ниската линия на покрива е добра за външния тип, само че лимитира пригодността му за ежедневна приложимост. Достъпът до тясната задница е предизвикателство за високите хора, в случай че не желаят главите им да влизат в мъчителен контакт с релсата на покрива.

Не е аршин за нокаут, тъй като e-tron GT не наподобява като фамилен седан, насочен към практическото всекидневие. Неговото обаяние произтича от брилянтното шофиране. Защото под спортния, шит по размер костюм, два електрически мотора обезпечават внушителните 350 кВт, което съгласно остарялата интерпретация е 476 к.с. Дори педалът за зареждане да бъде ударян като с чук в пода, задвижващото дуо не наподобява с напрежение и форсира тази тежка категория от място до 100 км/ч за 4,1 секунди. Истинско предизвикателство за мускулите на врата на пасажерите. Ако педалът остане закован в ниско състояние, увеличението на скоростта завършва едвам когато скоростомерът покаже 245 км/ч. Това е допустимо, само че не се предлага предвид на пробега.

Ако сте удовлетворени от режима на шофиране „ Комфорт “, теоретично можете да изминете разстояние от повече от 400 километра (фабрична спецификация: най-много 488 км), без да се постанова да дозареждате. Ако би трябвало да отидете до електрическа станция за зареждане, предлагаме HPC станция която може да зарежда до 350 квт. В последна сметка процесът на зареждане би трябвало да остане управляем във връзка с времето. Ако съвсем празната батерия (нетен потенциал 84 кВтч, напрежение 800 волта) би трябвало да се изпълни до 80 %, би трябвало да се възнамерява пауза за зареждане с „ гориво “ от най-малко 20 минути.

В придвижване Audi изненадва освен с мощността на моторите си. Шасито се оправи чудесно - прецизното кормилно ръководство и вярно настроеният пакет пружини/амортисьори, задвижването на всичките колела, трансформират всяка маневра при шофиране в точно деяние. e-tron овладява даже бърза маневра за отбягване на затруднение със своето ръководство на всички колела (доплащане 1400 евро).

За благополучие прибързаният Stromer не демонстрира недостатъци и във връзка с спирачките. Техният здрав захват държи мощността на мотора и тежестта на автомобила под надзор. Може да се дозира сензитивно, само че е изумително, че при постепенно шофиране или при маневриране е належащо по-голямо натискане на педала от нормално, тъй че колата най-сетне да спре.

Изглежда, че e-tron GT самонадеяно непрестанно вика лозунгът - „ Аз съм бъдещето “. Въпреки това от време на време изостава от кредото си, когато става въпрос за детайлите. Пакетът за подкрепяне Plus от 5000 евро отслабва, като постоянно отразява неверни ограничавания на скоростта в хед-ъп екрана (1500 евро) посредством различаване на пътни знаци и конфигуриране на автоматизирания круиз надзор в сходство с тези фантастични стойности.

Или DAB радиото, което в най-лошия случай изключва звука на всеки няколко секунди. Това от време на време може да се дължи на изискванията на приемане на околната география, само че неговата периодичност демонстрира, че антената е отговорна. Може би за тази чудноватост са виновни конструкторите, за които по-добрата пръчкова антена е бодил в очите.

В този миг „ Vorsprung durch Technik “ е също толкоз мъчно да се разпознае, колкото и с тихия тон от затварянето на вратите. Каквото към този момент е било осезаема причина за недоволство с Audi A8, не се провокира e-tron GT. Тъй като с впечатляващата си дарба да кара локално без излъчвания по огромно многообразие от пътища, той има обезпечено място в горната пазарна група в тази дисциплинираност. Което ни връща към страстите...

Технически данни Audi e-tron GT 60 quattro:
Дължина / широчина / височина: 4.99 / 1.96 (без огледалата) / 1.41 метра - -
Задвижване: Два електродвигателя
Мощност: 350 кВт/476 к.с
Максимален въртящ миг: 630 Нм
Трансмисия: 2-степенна кутия с електронно ръководство
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди
Максимална скорост: 245 км/ч (ограничена)
Стандартен разход (WLTP): 21,8 - 19,9 квтч/100 км
CO2 излъчвания: 0 г/км
Време за зареждане DC, 5 - 80 %: 22,5 минути
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР