Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Hyundai Santa Fe Plug-In Hybrid 4 WD има впечатляващ външен вид

Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Гросгерау, Германия

Изглежда че взривът на „ огромните “ SUV модели към този момент завършва, само че в този пазарен клас към момента има забавни оферти. Като Hyundai Santa Fe, чието четвърто потомство се предлага и като plug-in хибрид. Когато пазарът изискваше огромни SUV, Hyundai изпрати Santa Fe по улиците през 2000 година Въпреки че дизайнът, който приличаше на подуто парче сапун, не беше вик на автомодата, клиентите бяха щастливи да го купуват - Федералната работа за авто превоз записва съвсем 8000 регистрации през 2004 година

Santa Fe към този момент е в своето четвърто потомство (от 2018 г.) и външният му тип се е подобрил неимоверно, изключително след фейслифта през 2020 година С радиаторна решетка от доста профилирани детайли, Santa Fe, дружно с динамичните си линии и подчертаните раздувки на калниците, предлага впечатляващ външен тип. Хибридната версия, в която 1.6 бензинов мотор и електромотор си подават ръка и доближават систематична мощ от 265 к.с.

Електрическият мотор черпи сила от 270-Волтова батерия (литиево-йонна полимерна) с потенциал 13,8 киловатчаса. Теоретично Santa Fe би трябвало да измине до 69 километра чисто електрически. Максималната скорост се доближава при 187 км/ч. Това значи, че кореецът не е спринтьор, още повече, че моторът наподобява малко ленив при набиране на обороти с цялостно натоварване, само че несъмнено е подобаващ лайнер за дълги дистанции с висок капацитет за комфорт. За това оказва помощ окачването, което губи малко от спокойствието си единствено когато става въпрос за напречни фуги, които среща на постепенно движение.

Кормилното ръководство дава отговор на командите на лидера задоволително непосредствено, а комбинацията пружина/амортисьор сполучливо потиска наклоняването на каросерията, което постоянно е особено за високи и тежки коли в бързи завои.

Тестовият автомобил във второто най-високо равнище на съоръжение (Prime) не остави съвсем нищо още да се желае. Специалните характерности на богатия инвентар включват head-up екрана на предното стъкло, пакетите за помощ, цифровия кокпит с огромен навигационен екран и сензационно функциониращия помощник за мъртва зона. Веднага щом настроите мигача, той демонстрира изображенията от камерата за съответната задна лента в лявата или дясната канара на таблото.

Също по този начин е позитивно че за най-важните функционалности към момента има стандартни бутони на централната подпора, с които можете да ги стигнете тъкмо, без да се постанова първо да пробвате през голям брой подменюта.

От друга страна е тъпо, че разпознаването на пътни знаци не може да интерпретира вярно спомагателна информация. В случай на ограничавания на скоростта, свързани с времето от деня, постоянно се регистрира неверна стойност за настоящата обстановка.

Контролът на дистанцията за автоматизирания круиз надзор също би могъл да бъде решен по-добре - не виждате мечтаното разстояние на head-up екрана, би трябвало да гледате надолу от пътя към инструментите на таблото, когато го настройвате. А навременното предизвестие за тапи в навигационната система не показва настоящото положение на техниката спрямо конкуренцията в Santa Fe.

Но величественият туристически автомобил впечатлява със своето пространство. Дори високите хора се усещат комфортно начело и откъм гърба, а багажникът с размер от 634 до 1704 литра без проблем побира нещата на огромна туристическа група или обемисти товари. Жалко, че кабелът за зареждане на батерията на хибрида дреме под пода на багажника в в допълнение поделение, което е доста надалеч от товарния предел. Това може да значи в допълнение изпитание при електрическо зареждане по време на ваканционно пътешестване с изцяло опакована кола.

Мечтаната стойност от 1,5 литра за разход на гориво (комбиниран) в осведомителния лист се дължи на метода на премерване, който допуска изцяло заредена батерия и управляемо разстояние. След като батерията се изтощи, би трябвало да очаквате приблизително седем до осем литра да текат през инжекционните дюзи на 100 километра път.

Имайки поради размера на Santa Fe, това също не е неприятна стойност. За съпоставяне: потреблението на сила при комбинирана работа се прави оценка на 16,3 кВтч. Всеки, който не е непрекъснато на дълги дистанции и може да употребява старателно хибридната технология със личната си стенна кутия, само че въпреки всичко прави оценка комфорта на пътешестване на Santa Fe, е добре да се спре на plug-in версията.

Най-малко 55 750 евро обаче се дължат в деня на заплащане при предаване на автомобила. Пакетът Prime прибавя още 6550 евро (7550 за седемместния), с топ оборудването " Signature " се доплащат най-малко 8900 евро. Дори в случай че Santa Fe кара доста по автомагистралата, тогава си коства да помислите за базовия модел с 2,2-литров дизелов мотор за 43 850 евро, който сигурно излиза по-добре от позиция на общите разноски за придобиване и употреба. Няма значение какво решение ще избере купувачът с огромна потребност от пространство – той получавате удобен SUV, в който да се усеща добре и който с атрактивния си външен тип се е отдалечил на светлинни години от прародителя си от 2000 година

Спецификации Hyundai Santa Fe Plug-In Hybrid Prime:
- Дължина / широчина / височина: 4,79 / 2,15 (с външни огледала) / 1,71 (с релси на покрива) метра
Задвижване: четирицилиндров турбобензинов мотор с непосредствено впръскване/електромотор
Мощност: 132 kW/180 к.с. / 67 kW/ 91 к.с
Работен размер: 1,598 куб.см
Максимален въртящ миг: 265 Нм при 1500 - 4500/мин
Системна мощност/въртящ миг: 195 кВт/265 к.с. / 350 Nm
Трансмисия: 6-степенен автоматизирана, задвижване на всички колела
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 8,8 секунди
Максимална скорост: 187 км/ч
Нормален разход: 1,5 л Супер/100 км / 16,3 кВтч
CO2 излъчвания: 34 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР