Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Хърби страхотната „буболечка на 55 години - видео

Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Гросгерау, Германия

Най-известният кино автомобил в света е " Хърби " - с основната роля в шест игрални кино лентата и ефирен сериал сред 1968 и 2005 година Имаше освен един перлено бял Фолксваген със стартов номер 53, само че и повече от две дузини екземпляра от „ великия бръмбар “.

В първия филм " The Love Bug " (1968) от Walt Disney Productions, " Herbie " е експортен модел на Volkswagen, създаден през 1963 година в перлено бял цвят L87 и със сгъваем люк. В допълнение към надлъжната рали лента в алено, бяло и синьо, стартовият номер 53 и черната калифорнийска регистрационна табела с жълт надпис OFP 857 е на четири места, само че логото на VW на капака или на тасовете са пропуснати.



Автономното шофиране беше нещо непознато преди 55 години. За да наподобява, че Хърби може да кара самичък, имаше втори волан, който беше спуснат и продължен откъм гърба. Това значи, че водач, облечен в черно, легнал на задната седалка, може да кара в сивия интериор, незабележим за камерата извън. В първия филм той към момента наднича през предното стъкло, по-късно има дребна камера във фаровете за мъгла Carello.

„ Очите “ на фаровете се въртят, предният похлупак се отваря и затваря, и вратата се затръшва против нежелани нахалници - Хърби може да направи това механично или електрически. Movie Beetle номер две към този момент има мотор Porsche от 356 Super 90 и спирачни барабани Porsche, амортисьори Koni и четириточков ролбар.

За втория филм Herbie rides again (1974), каросерията на Beetle от 1957 година също е инсталирана с главата надолу върху шаси. При бърз заден ход с артиста, който върти диво кормилото, „ задните колела “ начело могат да бъдат ръководени от каскадьор, употребяващ дребен волан пред задната седалка. Това транспортно средство е изложено в музея на колите и мотоциклетите Nelson`s Garage в Дедууд, Южна Дакота, Съединени американски щати.



За " Herbie in der Rallye Monte Carlo " (Хърби отива в Монте Карло, 1977 г.) Beetle от 1960 година получава хидравлично ръководство на четирите колела. Това, дружно с хидравлично задвижваните порти, направи вероятен танцуващият валс Хърби.



Има и спортна версия с 1,8-литров мотор и кино кола, която е разграничена по средата, чиито две обособени половини - свързани посредством телескопичен централен тунел - можеха да се движат една зад друга. Боядисани като „ Rostlaube/ръждива беседка-нем./ “ и с алено такси над стартовия номер 53, има няколко транспортни средства в „ Herbie Turns Through “ (Herbie goes Bananas, 1980). Дори е издигнат плаващ модел от фибростъкло, тъй че Хърби да може да „ издишва “ от водата, с цел да стигне до сушата.



За сцените с бикоборството Хърби освен можеше да люлее розова мулета с предния похлупак – пето колело, инсталирано напречно в предния край, като позволяваше избягващи придвижвания със светкавични завои.

След четири игрални кино лентата и американския ефирен сериал от пет елементи " The Love Bug " (1982), някои от колите във кино лентата са бракувани или продадени на търг от Walt Disney Productions или раздадени за потребление в парковете на Дисниленд, или като награди в телевизионни излъчвания. Ето за какво е трябвало да бъдат направени нови кино транспортни средства от последното потомство Beetle за " The love bug returns " (1997) и " Herbie fully loaded, 2005 ".



Днес истински Herbie могат да бъдат открити освен в Съединени американски щати, Австралия и Южна Корея – има и два екземпляра в Германия. Моделът от 1966 година, показан във Wolfsburg Autostadt, е имитация на Beetle, от „ Хърби огромен в придвижване “. В сбирката за частни коли Grundmann в Хесиш Олдендорф, въпреки това, има истинска кино кола, която последно е била употребена с боядисана наслойка в четвъртия филм на Хърби и която отчасти към момента има скоба за петото колело под предния похлупак, който може да се реалокира механично от интериора.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР