Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Париж Една

...
Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Париж Една
Коментари Харесай

Citroen създаде реплика Scarabee d`Or

Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Париж

Една книга даде ентусиазъм за вярна на оригинала реорганизация на модела K1 на Citroen B2 10 HP, който като " Scarabee d`Or " направи първото пресичане на Сахара с автомобил. С четири полуверижни транспортни средства Citroen изминава повече от 3200 километра от Тугурт (Алжир) до Тимбукту (Мали) единствено за 22 дни.

Целта на организацията с нестопанска цел " Of Cars and Men " е да разпространява културното завещание на френския автомобил. В допълнение към опазването и възобновяване на исторически транспортни средства, знанията се предават и посредством образованието на младежите. Повече от " детската фантазия “ на президента й беше осъществена, когато реконструкцията на " златния скарабей " стартира в Музея на изкуствата и занаятите в Париж през 2016 година

Контролирани от асоциацията, 160 възпитаници от учебното заведение по изкуства и занаяти (Arts et Metiers) и възпитаници от професионалното учебно заведение Chateau d`Epluches работиха към 50 000 часа по плана до 2019 година, дружно с 50 учители и ръководители. Около 1500 кг метал бяха обработени в единадесет индустриални уреди в цяла Франция.

Отделът за реставрации и опазване на моделите на марката Citroen разреши едно от двете истински транспортни средства, които към момента съществуват, да бъде разглобено. Частите бяха сканирани или минати на рентген благодарение на най-съвременни способи. Това докара до цифровизирани строителни проекти и колата можеше да бъде съединена освен виртуално, само че и в действителния живот.

Въз основа на исторически шаблони са възпроизведени общо 1300 елементи. В допълнение, истинска рамка B2 и автентичен четирицилиндров мотор са закупени от колекционери. С класическо торпедо тяло начело и алуминиева кутия откъм гърба, която е налична от всички страни, „ новият “ Scarabee d`Or още веднъж е дълъг 3,70 метра, необятен е единствено 1,50 метра и защото няма покрив е едв 1,68 метра висок.

За управляемите стоманени дискови предни колела с четири отвора с пневматични гуми окачени на твърда ос, поддържана от четвърт елиптични листови пружини, има аварийно колело откъм гърба, до момента в който за ходовата част откъм гърба са налични аварийни елементи предни и четири водещи ролки. Тя е на твърда задна ос с централен диференциал върху обърнати листови пружини за вулканизираните гумено-ленени ленти на транспортното средство.

Интелигентните решения включват третата седалка, ситуирана в средата зад седалките на водача и предния пасажер, и удълженията на радиатора, които стърчат в профил на предния похлупак „ като уши “. Двигателят е 4-цилиндров с диаметър и ход на буталото 68 и 100 милиметри, захранван с бензин от водоравен карбуратор Solex. Карането е много постепенно - оптималната скорост е 30 км/ч.

Използвайки едвам пожълтял откъс от багра, прикрит под резервоара за вода върху истинското второ останало транспортно средство " Croissant d`Argent " - което се намира в Musée des Cordeliers в St. Jean d`Angely - цветът на истинската багра от естествена смола с ленено масло и копалова багра е избран и заимствуван благодарение на експерта Glasurit.

Новият златен скарабей получава първият си пласт на новата, двуслойна система за боядисване за търговски транспортни средства /PU базирана/ от стоманена грунд паста 568-46. Това се оцветява с горно покритие HS-2KCV от линия 68 и по-късно се матира до равнище на искра от към 20 %. Новият цвят " Blanc Sahara " също е включен в цветовата база данни на Glasurit Classic Cars.

Логото на златния скарабей също е точно възпроизведено благодарение на спектрофотометъра и Glasurit " Color Profi System ". Петнистият резултат на кафявия фонов колорит е реализиран с мокра гъба незабавно след нанасянето на лака. Направени са хартиени шаблони за точните размери и в последна сметка Scarabee d`Or получи новото си лого в матирана текстура от художника Джим Серфас от консерваторията на Citroën.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР