Специално за auto-press.net от Андреас Райнерс, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Андреас Райнерс, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

ГП на Германия във Формула 1 – едно прекалено скъпо начинание

Специално за auto-press.net от Андреас Райнерс, Global Press, Гросгерау, Германия

Има неща, които Себастиан Фетел към този момент няма да изпита. Като международна купа с Ферари, да вземем за пример. Но пък е окуражителен от Стефано Доменикали за неговия ангажимент към повече резистентност и запазване на околната среда. И че вижда съществени несъответствия като алтернативата екологична или космополитна Формула 1.

Още един проблем за немския водач – дали ще има друго домашно съревнование? Тъй като календарът на най-хубавия клас моторни спортове се разраства, географското покритие на царицата на моторните спортове се уголемява, да вземем за пример още веднъж в Южна Африка през 2023 година за първи път от 1993 година насам. А Нюрбургринг или Хокенхаймринг към момента не са в календара.

„ Би било отлично, в случай че Германия още веднъж е във Формула 1, само че имам съществени подозрения “ - сподели неотдавна Фетел - „ Нямам визия дали ГП на Германия ще се върне в календара в точния момент за мен “, сподели четирикратният международен първенец, който през юли ще навърши 35 години и сега обмисля дали да приключи кариерата си или да продължи да кара и эпрез 2023 година Съвсем неотдавна се организира съревнование на немска земя през 2020 година в първия сезон на коронакризатa и Нюрбургринг непринудено се намеси.

Но времената, когато Формула 1 караше и на двете писти всеки сезон, от дълго време отминаха. През 2015 година за първи път от 55 години въобще нямаше ГП на Германия, а през 2017, 2021 и 2022 година също липсва немско съревнование в календара. И това евентуално ще остане по този начин за момента.

„ Ако погледнете другите места, където се състезава Формула 1, Германия просто не може да заплати толкоз пари за Гран при “ - сподели Фетел - „ Но други писти също имат този проблем, другите райони в Европа също изпитват усложнения “ - продължи Фетел - „ Дори обичайната конкуренция като Монако към този момент не е недосегаема, нито Спа. Цялото нещо става от ден на ден и повече ориентирано към парите.Просто е тъпо да нямаме Германия повече с нас, би било тъжно да загубим още Белгия или Испания, в последно време доста се приказва за това. Ако тези страни към този момент не могат да заплащат високите такси, те ще излязат от календара. И това би било тъпо. “

Вместо това Формула 1 претърпява взрив в Съединени американски щати с помощта на документалния филм на Netflix „ Drive to Survive “, като там ще се проведат три надпревари през 2023 година Противоречиви домакини като Катар и Саудитска Арабия хвърлят тонове пари с цел да станат неразделна част от календара – оферират спокойна атмосфера и взаимозаменяемо местонахождение, само че има и оправдани сериозни въпроси за нарушавания на правата на индивида и явен двоен стандарт.

Проблемът в Германия не е неналичието на интерес от страна на уредниците, а финансовата страна. Няма държавно финансиране, което също по този начин е и нереалистично. Операторите на хокенхаймринг биха могли да бъдат удовлетворени, в случай че доближат нулата заради високите входни такси през последните години. Както "Шпигел " заяви предишния септември, се твърди, че таксите са за десетки милиони, само че мъчно могат да бъдат обезщетени с мърчандайзинг и билети.

Твърди се, че операторите са говорили с уредниците на Формула 1 по отношение на шерването на риска. Това значи че минусите би трябвало да поемат последните. Дори виновните за Нюрбургринг не можаха да се оправят с икономическите условия. Изводът беше, че не се реализира нужното съглашение сред страните.

„ В момента няма настоящи договаряния, само че към момента има съществена воля и предпочитание за Гран При на Германия във Формула 1 “ - сподели Йорн Теске, ръководещ шеф на Hockenheimring GmbH - „ Формула 1 приляга на Германия освен заради своята история, само че и тъй като имаме изключителни спортни писти за формата и необятна фенска база, която се разпознава с моторните спортове, серията, водачите и марките “.

Говорителят на Nürburgring-Press Александър Герхард също показа - "Немските почитатели на Формула 1 заслужават да изживеят Гран при онлайн на домашна писта. Една вяра за това е плануваното нахлуване на Porsche и Audi във Ф1. Напълно допустимо е това да наложи връщане в календара на Нюрбургринг или Хокенхайм. Двамата автомобилни производители желаят да се включат през 2026 година Но това в действителност ще е прекомерно късно за Фетел...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР