Специално събитие, озаглавено В търсене на съгласувана сигурност за растеж

...
Специално събитие, озаглавено В търсене на съгласувана сигурност за растеж
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Европа се завърна на Балканите

Специално събитие, озаглавено „ В търсене на съгласувана сигурност за напредък и разцвет: Стълб за стабилността на Европа “ , бе проведено от The Economist в София в понеделник, 12 ноември 2018 година Тази конференцията на високо ниво беше съсредоточена върху сериозни въпроси като груповата сигурност и степента на икономическо и политическо доближаване сред страните от Северна, Южна и Източна Европа. Изтъкнати специалисти и публични лица насочиха вниманието към значими тематики, свързани с нововъведения, напредък, вложения, в това число и ролята на дребните и междинни предприятия.

Екатерина Захариева , вицепремиер по правосъдната промяна и министър на външните работи, ген. Атанас Запрянов, заместник-министър на защитата на България, и Елжбета Биенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП, взеха присъединяване във втория панел на конференцията, озаглавен „ Генериране на напредък в Европа на непоклатимост и разцвет “.
 Екатерина Захариева NOVA
Министър Захариева съобщи, че „ през днешния ден „ Часът на Европа “ се завърна на Балканите. За да създадем кохезия, дружно в Европейски Съюз и Западните Балкани би трябвало да засилим съдействието си в сигурността. Това включва области като миграция, запазване на границите, радикализация, тероризъм, проведена престъпност, неприятно ръководство и кибер-атаки. Можем да се замислим за включването на страните допълнително начинания, работни групи, образования и даже организации на Европейски Съюз. Това ще усъвършенства сигурността им и по-важното – ще докара до построяването на единна архитектура на сигурността в района ”. Вицепремиерът приключи изявлението си с апела: „ Нашите дейности, политики и желания следва да се водят от елементарния принцип – свържете хората и бизнеса, политиците им сами ще ги последват “.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР