Специалният влак, с който вероятно пътува севернокорейският лидер Ким Чен-ун,

...
Специалният влак, с който вероятно пътува севернокорейският лидер Ким Чен-ун,
Коментари Харесай

Ким вече пътува за срещата с Тръмп във Виетнам

Специалният трен, с който евентуално пътува севернокорейският водач Ким Чен-ун , е навлязъл на китайска територия, пресичайки моста на граничната река Ялу сред двете страни, заяви доскоро от китайския крайграничен град Дандун южнокорейската организация Йонхап, представена от Агенция Франс Прес.
 

По-рано през днешния ден дипломатически източник в Пхенян, представен от ТАСС, заяви, че влакът, с който Ким Чен-ун пътува за виетнамската столица Ханой за втората си среща на върха с американския президент Доналд Тръмп, е потеглил от централната гара в Пхенян . Дългото 4500-километрово пътешестване през цялостен Китай до Виетнам ще отнеме към 48 часа съгласно Йонхап. Срещата межу Ким и Тръмп в Ханой съгласно формалното известие на Съединени американски щати ще се състои на 27-28 февруари.

Корейският водач, сходно на неговите прародители - дядо му и татко му, рядко пътува със аероплан. АП също заяви, че жълто-зеленият трен е минал моста над граничната река довечера. Японската телевизия Ен Ейч Кей сподели фрагменти, по какъв начин трен, наподобяващ на този, с който Ким Чен-ун към този момент няколко пъти е пристигал в Китай, е пресякъл границата в региона на Дандун.

Очаква се влакът да дойде в Пекин към 10.00 ч. в неделя сутринта. Десетки коли на китайските сили за сигурност са блокирали пътищата към гарата в Дандун преди прекосяването на влака, съобщи Йонхап.

Междувременно виетнамските управляващи оповестиха невиждана възбрана за придвижване около евентуалното трасе , по което Ким Чен-ун ще дойде идната седмица по виетнамска територия в Ханой, съобщи АП. Забраната се отнася за цялата 170-километрова автомагистрала номер едно от границата с Китай до Ханой. Според организацията това известие допуска, че откакто пресече виетнамската граница Ким Чен-ун ще слезе от влака и ще продължи към Ханой с кола. Редките пътувания на Ким Чен-ун и методите за напредването му зад граница нормално се обградени с дълбока секретност.-->

По-рано през днешния ден Виетнам заяви, че Ким ще направи " публично приятелско посещаване " в страната през " идващите дни ", без да уточни дати. Севернокорейските медии към момента не са съобщили за отпътуването на водача на страната, нито пък за идната му среща с президента на Съединени американски щати, отбелязва Йонхап.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР