Специалният прокурор Робърт Мълър заяви в първото си публично изявление

...
Специалният прокурор Робърт Мълър заяви в първото си публично изявление
Коментари Харесай

Робърт Мълър: Повдигането на обвинения на Тръмп в разследването за руска намеса в изборите никога не е било законов вариант

Специалният прокурор Робърт Мълър съобщи в първото си обществено изказване за своето следствие, че повдигането на обвинявания на президента Тръмп в никакъв случай не е било законов вид за неговия екип . Той се базира на рекомендации от министерството на правораздаването, които не разрешават предявяване на обвинявания към настоящ президент, предадоха международните организации.

" Обвиняване на президента в закононарушение не беше вид, който да обмисляме. Изводът ни беше, че не можем да заявим дали президентът е направил закононарушение или не ", сподели Мълър.

Той уточни, че би било незаслужено да се повдигат обвинявания на някого в някакво закононарушение, в случай че упрекнатият не може да се отбрани в съда.

" Един президент не може да бъде правосъдно преследван за федерално престъпление до момента в който заема тази служба. Това е противоконституционно ", сподели Мълър.

" Ако бяхме уверени, че президентът явно не е нарушил закона, щяхме да го кажем ", акцентира Мълър.-->

Той добави, че формулировките в отчета на следствието са били грижливо подбрани и че " написаното приказва единствено за себе си ".

В отчета на Мълър се показва, че Тръмп се е опитал да поеме контрола над следствието на съветската предизборна интервенция и да уволни Мълър, с цел да му попречи да проверява евентуално възпрепятстване на правораздаването от страна на президента, отбелязва Асошиейтед прес.

Мълър заключи основния извод от отчета си с думите, че е имало " многократни и систематични старания за интервенция в изборите " за президент на Съединени американски щати от 2016 година Той удостовери съществуването на " голям брой връзки " сред Русия и членовете на предизборния екип на Тръмп, само че добави, че не разполага с доказателства за съглашателство сред двете страни.

Мълър сподели още, че този отчет е неговото удостоверение и няма да дава спомагателна информация отвън това , което към този момент е обществено притежание.

Специалният прокурор също по този начин съобщи, че не счита за уместно да свидетелства в Конгреса, макар желанието на демократите да го изслушат за следствието му на съмненията за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати от 2016 година



Робърт Мълър заяви, че напуща министерството на правораздаването , откакто следствието му е приключило, съобщи Асошиейтед прес.

Мълър беше на щат в правосъдното министерство и след март, когато съобщи отчета на следствието си на министъра Уилям Бар, само че министерството не оповестява каква работа е вършел Мълър от този момент.

След като Мълър направи късото си изказване, президентът Тръмп написа в Туитър: " Нищо от Доклада на Мълър не се трансформира. Нямаше задоволителни доказателства и затова, в нашата Страна, човек е почтен. Случаят е завършен! Благодаря. "

Междувременно демократът Джеролд Надлър, ръководител на правната комисия в Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати, даде обещание да потърси отговорност от президента Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

" Предвид обстоятелството, че специфичният прокурор Мълър не е можел да повдигне престъпни обвинявания против президента, Конгресът е този, който би трябвало да отговори на закононарушенията, лъжите и другите действия на президента Тръмп - и той ще го направи ", сподели Надлър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР