Специалният прокурор Робърт Мълър е приключил разследването си за предполагаемата

...
Специалният прокурор Робърт Мълър е приключил разследването си за предполагаемата
Коментари Харесай

Приключи разследването за предполагаема намеса на Русия в изборите в САЩ

Специалният прокурор Робърт Мълър е завършил следствието си за хипотетичната интервенция на Русия в изборите в Съединени американски щати и е показал отчет, разгласи генералният прокурор на Съединени американски щати Бил Бар. Така завършва съвсем двегодишното следствие, фокусирано върху президента Доналд Тръмп и акцията му през 2016 година, написа БГНЕС. Това, което се споделя в отчета, е поверително, само че в писмо до Конгреса Бар написа, че може да заключи своите “принципни” изводи “този уикенд”.
Няма данни дали Тръмп или членовете на неговото семейство, или някогашни съветници в акциите са забъркани в секрети съглашения с Русия или възпрепятстване на правораздаването, двата съществени фокуса на следствието, които хвърляха сянка върху администрацията на Тръмп в продължение на две години.
Бар разгласи, че ще се съветва със своя заместител Род Розенщайн и с Мълър, с цел да дефинират какво още от отчета би могло да бъде оповестено пред Конгреса и обществеността. “Оставам зает да има допустимо най-голяма бистрота и ще ви държа в течение на развиването на нещата”, съобщи Бар.
Лидерите на Демократическата партия в Конгреса на Съединени американски щати желаеха отчетът на прокурора Мълър от следствието по съмнения за скрито съглашение сред Русия и предизборния екип на Доналд Тръмп да бъде изработен обществено притежание, без опцията Доналд Тръмп да го види преди останалите. “Наложително е господин Бар да оповести обществено отчета и да даде съпътстващите документи и изводи на Конгреса”, обявиха ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и водачът на малцинството в Сената Чък Шумер.
Много от претендентите за президентските избори през 2020 година също приканиха за издание на отчета. “Както сподели Доналд Тръмп, „ покажете го “, написа Бърни Сандърс. “Призовавам администрацията на Тръмп да оповести цялостния отчет на Мълър допустимо най-скоро – никой, в това число и президентът, не е над закона.”
„ Оповестете отчета на Мълър пред всички американци в този момент “, прикани сенатор Елизабет Уорън, която инициира онлайн петиция за тази цел. “Този отчет би трябвало да бъде оповестен неотложно,” сподели сенатор Кори Букър.
Доналд Тръмп съобщи в сряда, че поддържа публикуването на отчета. “Покажете го и оставете хората да го видят”, сподели той и добави, че решението зависи от министъра на правораздаването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР