Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар предупреди,

...
Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар предупреди,
Коментари Харесай

Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани: Съществуват опасения за руска намеса в парламентарните избори в Черна гора

Специалният делегат на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар предизвести, че има заплаха от съветска интервенция в парламентарните избори в Черна гора, планувани за 11 юни. В изявление за черногорската организация МИНА Ескобар сподели, че тази заплаха постоянно е съществувала даже при изборите в Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.
 
" Бъдете сигурни, че те ще се опитат да употребяват всички разнообразни и одобрени способи – ботове и дезинформация, в опит да отклонят Черна гора от европейския й път. Ето за какво се безпокоя за изборите освен в Черна гора, само че и в района ", сподели Ескобар.
 
Той уточни, че въпреки това жителите на Черна гора са създали верния избор. " Винаги, когато жителите трябваше да създадат избор, те избираха единствения същински път пред Черна гора – евроатлантическата интеграция ", добави Ескобар. Ескобар изрази убеденост, че жителите на Черна гора, когато избират държавно управление, знаят по какъв начин да разпознават дезинформацията и по какъв начин да вземат решения, които са в сходство с техните полезности и желания.
 
По думите му Съединени американски щати са безапелационни, че не избират държавните управления на съдружниците си от НАТО, само че имат упования. " Както знаете, всеки, който поддържа Черна гора по европейския й път, всеки, който остава зает със отговорностите на Черна гора, произлизащи от участието й в НАТО и който е съдружник в битката с корупцията, може да чака поддръжката на Съединени американски щати ", уточни Ескобар.
 
Той неведнъж е изтъквал, че политиците в Черна гора би трябвало да оставят настрани своите тяснопартийни ползи и да се съсредоточат върху тематики, които са значими за жителите, като стопанската система, битката с проведената престъпност и корупцията.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР