Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар предупреди,

...
Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар предупреди,
Коментари Харесай

САЩ виждат опасност от руска намеса в изборите в Черна гора

Специалният делегат на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар предизвести, че има заплаха от съветска интервенция в парламентарните избори в Черна гора, които би трябвало да се проведат на 11 юни.

В изявление за организация МИНА Ескобар сподели, че тази заплаха постоянно е съществувала  - даже за изборите в Съединени американски щати.

" Бъдете сигурни, че те ще се опитат да употребяват всички одобрени способи за дезинформация в опит да отклонят Черна гора от европейския й път. Ето за какво, да, безпокоя се за изборите освен в Черна гора, само че и в района ", сподели Ескобар.

Той сподели, че въпреки това жителите на Черна гора са създали верния избор.

" Винаги, когато жителите трябваше да създадат избор, те избраха единствения действителен път пред Черна гора - евроатлантическата интеграция ", добави Ескобар.

Той съобщи, че затова е уверен, че жителите на Черна гора, когато избират държавно управление, знаят по какъв начин да разпознават такава дезинформация и да вземат решения, които са в сходство с техните полезности и желания.

Според него Съединени американски щати са безапелационни, че не избират държавните управления на съдружниците си от НАТО, а имат свои лични упования.

" Както знаете, всеки, който поддържа Черна гора в европейския й курс, всеки, който остава зает със отговорностите на Черна гора от участието в НАТО и който е съдружник в битката с корупцията, може да чака поддръжката на Съединени американски щати ", уточни Ескобар.

Ескобар неведнъж е изтъквал, че политиците в Черна гора би трябвало да оставят настрани своите партийни ползи и да се съсредоточат върху тематики, които са значими за жителите, като стопанската система и битката с проведената престъпност и корупцията.
 Яков Милатович е новият президент на Черна гора
Яков Милатович е новият президент на Черна гора

Настоящият президент Мило Джуканович е получил 40 процента

Запитан дали вижда прогрес в тази посока, Ескобар отговори, че стратегическата визия, показана от новоизбрания президент на Черна гора Яков Милатович в речта му при встъпването в служба , е изцяло в сходство с тези полезности.

" Виждам огромен прогрес и в това отношение ", сподели Ескобар.

Припомняме, че при започване на април Яков Милатович бе определен за президент на Черна гора. Той бе претендентът на придвижването " Европа в този момент! " и е някогашен стопански министър.

Той разгласи ден по-рано при встъпването си в служба, че ще работи за евроинтеграцията на страната. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР