Специалният пратеник на руския президент Владимир Путин за уреждането на

...
Специалният пратеник на руския президент Владимир Путин за уреждането на
Коментари Харесай

Русия изрази увереност, че сирийската армия може да се справи с Ислямска държава

Специалният делегат на съветския президент Владимир Путин за уреждането на сирийския спор Александър Лаврентиев изрази през днешния ден убеденост, че сирийската войска може да се оправи с останалите кафези на екстремистката формация " Ислямска страна ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ние сме изцяло уверени, че интервенциите за заличаване на останалите групи на ИД в регионите на изток от Ефрат и по сирийско-иракската граница ще се развият положително ", сподели Лаврентиев на конференцията за Сирия в Астана, Казахстан, заяви ТАСС.

Основният съдружник на сирийското държавно управление в гражданската война в страната - Русия, през последните месеци поставя съгласувани старания за понижаване на военните си интервенции там.

" Положението в Сирия последователно се трансформира " с " наклонност към стабилизиране ", сподели Лаврентиев на заседание с присъединяване на сирийската държавна делегация.

Представители на сирийската съпротива споделиха пред ДПА, че диалозите в Астана се чака да се съсредоточат върху използването на съглашението за помирение в следената от бунтовниците провинция Идлиб. Русия приканва за оказване на финансова помощ на Сирия, което е причина за всеобщо завръщане на бежанците.

" Срещите ще се съсредоточат главно върху използването... на съглашението във връзка с Идлиб, което за момента не се съблюдава прецизно ", сподели Йехия Ариди, член на опозиционния Висш комитет за договарянията.

Според Ариди различен значим проблем е ориста на хилядите пандизчии, арестувани от сирийското държавно управление. " Режимът постоянно протака " решаването на този въпрос, съобщи Ариди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР