Специалните служби на Германия обявиха, че имат данни, че Русия

...
Специалните служби на Германия обявиха, че имат данни, че Русия
Коментари Харесай

Немските спецслужби разтревожиха: Путин мисли да пусне субстратегическо ядрено оръжие в Украйна

Специалните служби на Германия оповестиха, че имат данни, че Русия обмисля да употребява нуклеарно оръжие в Украйна, тъй като загубата на войната може да докара до " екзистенциална опасност за ръководството на Путин ".  Това написа немското издание Spiegel.

Шефът на Федералната разследваща работа Бруно Кал счита, че може да се стигне до използването на " субстратегическо нуклеарно оръжие " на територията на Украйна. Путин може да предприеме тази стъпка, с цел да наложи на Украйна своите условия за мир, тъй като от съветска страна не се виждат никакви признаци за подготвеност към взаимни отстъпки при възможни договаряния.

Кал акцентира, че загубата на войната в Украйна може да " съставлява екзистенциална опасност за ръководството на Путин ". Но той също означи, че неговата работа не разполага с доказателства за това, че Русия възнамерява да употребява стратегическо или тактическо нуклеарно оръжие.

В същото време специфичните служби на Германия упрекнаха Путин в това, че когато той се е решил да нападне Украйна, той в действителност е нападнал целия Запад.

Кал дефинира дейностите на Путин в Украйна като " война против целия свободен и либерален свят ". Своята оценка на събитията в Украйна даде и президентът на Ведомството за отбрана на конституцията на германия (BfV) Томас Галденванг.

" Тлеещото редовно съревнование се трансформира в открита битка ", съобщи той.

Галденванг добави, че съветското навлизане в Украйна е " трансформирало разпоредбите на играта " във всичките сфери на политиката, обвързвана с сигурността. Това оказва директно въздействие върху вътрешната сигурност на Германия. През април федералното държавно управление изгони от страната 40 съветски шпиони. Впрочем, по думите на шефа на BfV, това надалеч не са всичките сътрудници на Русия в страната. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР