Специалните сили Ахмат“ под командването на Апта Алаудинов, заместник-командир на

...
Специалните сили Ахмат“ под командването на Апта Алаудинов, заместник-командир на
Коментари Харесай

Кадиров спира украинското настъпление край Бахмут със спецназа „Ахмат“

Специалните сили „ Ахмат “ под командването на Апта Алаудинов, заместник-командир на 2-ри армейски корпус, са трансферирани на „ комплицираното “ направление Бахмут, заяви чеченският водач Рамзан Кадиров в канала си в Telegram.

Според него това „ превключване “ демонстрира доверието на съветския общоприет щаб и високата бойна успеваемост на подразделението. Той разгласява и видео, на което се вижда по какъв начин Алаудинов се връща от село Клещеевка край Артемовск (Бахмут).

„ Както можете да видите, даже в региона на Клешчеевка с военачалник на борда, водачът ръководи бойната машина решително и доста умерено. Укронато (украинските части) се бори повече в интернет за Клешчеевка, в сравнение с земята “, писа Кадиров.

Руските управляващи и Министерството на защитата оповестяват за тежки сражения в посока Бахмут от началото на юни, когато украинският президент Володимир Зеленски разгласи огромна контраатака на украинските въоръжени сили.

Клешчеевка е село, ситуирано югозападно от Артьомовск (Бахмут – укр). Завладяването му е оповестено на 19 януари от Евгений Пригожин, създател на ЧВК „ Вагнер “.

Тогава той акцентира, че селото е завладяно „ извънредно “ от елементи на неговата военна рота. Ден по-късно щабът на териториалната защита на ДНР удостовери, че селото е под съветски боен надзор.

На 6 юли изпълняващият длъжността началник на Донецката национална република Денис Пушилин съобщи, че украинските въоръжени сили са се доближили напълно покрай Клешчеевка, само че съветските военни са отблъснали вражеските офанзиви. В същия ден съветското министерство на защитата заяви за удари по елементи на ВСУ наоколо до селото.

„ Западно от село Клещеевка на Донецката национална република бяха изумени скупчвания на жива мощ и техника на съперника “, се споделя в отчет на военното министерство.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР