Специални тематично украсени Коледни елхи на Благодарността засияха в фоайетата

...
Специални тематично украсени Коледни елхи на Благодарността засияха в фоайетата
Коментари Харесай

Ковид елхи на благодарността в УМБАЛ "Софиямед"

Специални тематично украсени Коледни елхи на Благодарността засияха в фоайетата на централния БЛОК1 на УМБАЛ „ Софиямед “ и БЛОК2, в който се намира COVID-19 отделението на лечебното заведение. На техните клони са закачени над 50 писма от пациенти, искащи да изразят благодарността си и пожеланията си към екипите на болничното заведение, помогнали им през 2021г. По-голямата част от тях са адресирани към екипа на COVID-19 отделението, защото и актуалната година още веднъж мина под знака на международната пандемия.

„ Някои от пациентите ни бяха написали пожеланията си към екипа на гърба на предписания, в картички или просто на бял лист. Повечето бяха подписани с изключение на с името на пациента, само че и с номера на стаята, в която се е лекувал “, разяснява екипът на COVID-19 отделението в „ Софиямед “.

Пожеланията от пациентите, закачени на елхите са стилизирани в особено създаден дизайн, напомнящ свитък- грамота в застарял жанр с концепцията, че Благодарността е дадена дума, и е безконечна, както и задължението на лекарите и медицински служащи да се грижат за здравето на пациентите си, без значение от всичко!
Коледните елхи на Благодарността са част от плана Елхи на Надеждата в лечебното заведение. Коледното бебешко дърво, Дървото на бъдещето и Дървото на насладата също озариха фоайетата на отделенията по Неонатология, Акушерство и гинекология и Детски заболявания, с цел да дадат вяра и светлина в душите както на медицинския личен състав в болничното заведение, които по време на всички празници ще са на местата си в името на живота, по този начин и на дребните и огромни пациенти, и техните близки.

" Инициирахме първия си план от серията специфични елхи на Надеждата в болница „ Софиямед “ преди 3 години когато създадохме Коледното бебешко дърво пред Неонатологично поделение, където нормално се състои изписването на новородените. Идеята бе да покажем върху него всички най-необходими такъми за развъждане на бебето вкъщи. Клоните му украсихме с биберони залъгалки, памперси, бебешки шишета, чорапки, шапчици, гребенчета, обувчици, дрънкалки, лъжички за зареждане, играчки и други, всички обезпечени от нашите сътрудници, от които родителите могат да си вземат като подарък при изписването. Част от плана ни за 2-ра поредна година са и дръвчетата на Радостта пред Отделението по Детски заболявания, украсено с рисунки на деца и плюшени играчки, подарък за тях, както и пред АГ отделението-на Бъдещето, украсено с „ фантазията “ на всяка една майка за лека бременност, бързо раждане и идване на по този начин чаканото й бебенце- посредством ехографски фотоси, които получихме от наши пациентки от ДКЦ и УМБАЛ „ Софиямед “. В тази сложна година взехме решение да зарадваме сътрудниците си и пациентите с още специфични елхи, тези на Благодарността, украсени с благодарствени писма на пациенти, които сме получили през годината “, разяснява екипът на болничното заведение, създал плана.
„ Софиямед “ желае светли Коледни и новогодишни празници на целия си личен състав, всички пациенти и другари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР