Специални поздравления за кмета на Тутракан Димитър Стефанов за активната

...
Специални поздравления за кмета на Тутракан Димитър Стефанов за активната
Коментари Харесай

Борисов поздрави кмета на Димитър Стефанов за мемориала Тутраканска епопея

Специални поздравления за кмета на Тутракан Димитър Стефанов за дейната работа по създаване на Мемориален комплекс " Тутраканска епопея ". Довършителнитв работи по постройката и построяването на парка са на финалната права. В рамките на месец се чака финалът по този неповторим план.

Това написа във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ето какво написа още той:

Сградата на Мемориалния комплекс е построена с нови технологии като информацията ще бъде представяна посредством експозиция и 3D карта на събитията. Зала „ Диорама “ е сърцето на плана - там е реалистично възобновена ситуацията в окопи, а на съвременна 360-градусова стена от лед монитори всеки клиент ше може да съпреживее офанзивата на нашите военни елементи. Предвиден е и детски ъгъл с интерактивни занимания, пъзели и игри.

Изграждането на мемориална гробница " Тутраканска епопея " е същински образец за инвестиция в развиването на българската просвета, история и завещание. Това е #музей на европейско равнище, който може да се съпостави с най-впечатляващите образци в #Европа.

За героизма на бойците от 3-та българска войска се знае малко през днешния ден, само че техните памет и дух са приети от целия свят след Първата международна война. Това са хората, които са една от трите най-елитни и способни международни войски - Японската, армията на Гурка (непалските елитни воини на Великобритания) и българските момчета, с помощта на които през днешния ден Южна Добруджа е в рамките на България.

Тази благородна самодейност е стартирана от Дружество " Шестий септември " и продължена от Община Тутракан и Фондация " Архегет " в днешно време. Зад тази 100-годишна концепция стои и българският теоретичен хайлайф в лицето на акад. Георги Марков, Николай Поппетров и редица имена в архитектурата, скулптурата и новите технологии.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР