Специални полицейски сили извършиха серия от обиски и арести в

...
Специални полицейски сили извършиха серия от обиски и арести в
Коментари Харесай

Масови арести в Германия по подозрение в опит за държавен преврат

Специални полицейски сили направиха серия от обиски и арести в цяла Германия. Операцията е против крайнодесни екстремисти, обвинени в иден опит за държавен прелом, заяви AP.

22-ма немски жители са задържани по съмнение за „ участие в терористична организация “. Други трима, измежду които и руснак, са арестувани за поддръжка на тази организация. Тя се назовава „ Граждани на Райха “, а членовете й отхвърлят следвоенната конституция на Германия и приканва за събаряне на държавното управление.

Около 3000 полицейски чиновници са взели участие в специфичната интервенция, оповестиха от прокуратурата. Те са направили обиски на 130 обекта в 11 от 16-те провинции на Германия.

Der Spiegel заяви, че измежду претърсените места са казармите на немското поделение на специфичните сили KSK в югозападния град Калв. В предишното подразделението е било проверявано поради хипотетично присъединяване на някои бойци в крайнодесни придвижвания.

Официалните управляващи не потвърдиха и не отхвърлиха тази информация.

Наред с арестите в Германия, прокурорите оповестиха, че едно лице е било арестувано в австрийския град Кицбюел, а друго - в италианския град Перуджа.

Заподозрените водачи на групата, все още назоваващи се единствено като Хайнрих XIII П. Р. и Рюдигер в. П., са упрекнати в основаването на „ терористична организация за да преобърнат съществуващия държавен ред в Германия и да го заменят със своя лична форма на страна, която към този момент е в развой на основаване “.

Заподозрените са били наясно, че задачата им може да бъде реализирана единствено с военни средства и със мощ, настояват прокурорите.

Твърди се, че те са вярвали в „ конгломерат от теории на конспирацията, състоящ се от разкази от така наречен жители на Райха, както и от идеологията на тайното придвижване Qanon “, се споделя в изказването на прокурорите.

Наред с други неща, те са възнамерявали да щурмуват постройката на Бундестага, да нападат електроснабдяването и да смъкват федералното държавно управление, с цел да завземат властта. Водещите следователи дефинират днешната интервенция против групата като невиждана: „ По своя обсег тя надвишава всички измерения “, заяви немското издание Тагесшау, представено от БГНЕС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР