Специални контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки ще

...
Специални контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки ще
Коментари Харесай

Поставят контейнери за събиране на дрехи и обувки и в Шумен

Специални контейнери за събиране на ненужни облекла и обувки ще бъдат сложени в Шумен на разнообразни места в града, оповестиха от пресслужбата на общинската администрация.
Община Шумен към този момент има подписан контракт за създаване на система за разделно събиране на ненужни облекла, обувки и текстилни материали.

Целта е да се обезпечи елементарен метод за почистване на ненужните облекла и обувки и по този начин да се предотврати разпиляването им до контейнерите за смесени боклуци. Събирането, превозването и последващото оползотворяване се прави за сметка на компанията, без да се заплаща нищо от общината и данъкоплатците.

Очаква се до дни да бъдат сложени пет контейнера "TexCycle " в централната градска част и в кварталите "Тракия ", "Добруджа " и "Боян Българанов ", като съдовете ще бъдат ясно обозначени с надпис "Дрехи и обувки ".
Община Шумен построява системата за разделно събиране на използвани облекла и обувки, с цел да обезпечи на жителите опция да покажат своята екологична отговорност в синхрон с положителните европейски практики.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР