Специални гости на концерта Музика от Америка са диригентът Марк

...
Специални гости на концерта Музика от Америка са диригентът Марк
Коментари Харесай

Музика от американски композитори представя Русенската опера във Варна днес

Специални посетители на концерта " Музика от Америка " са диригентът Марк Кадин и кларнетистът Данчо Радевски. Той ще се състои през днешния ден, от 19 часа, зала 1 на Фестивален и конгресен център, припомня Moreto.net.

Програмата съдържа две от най-колоритните произведения в творчеството на Джордж Гершуин – „ Кубинска интродукция " и симфоничната поема „ Един американец в Париж ". В програмата е включен и виртуозният Концерт за кларинет, струнен оркестър, арфа и пиано на американския композитор Аарон Копланд.

Композициите на мексиканския композитор Артуро Маркес – „ Дансон No.2 " и „ Конга на Новия огън " („ Conga del fuego nuevo " ) с ритмите на афро-кубинската конга и пристрастеността на карибската музика, допълват богатата музикална картина на програмата „ Музика от Америка ".

Марк Кадин е роден в Украйна в семейство с музикални обичаи. Гастролирал е в Европа, Азия и Южна Америка. В сегашния миг е Главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио.

Данчо Радевски е дълготраен солист-кларинетист на Симфоничния оркестър на БНР. Концертирал е в Европа, Америка и Азия. Участвал е в национални и интернационалните планове с разнообразни камерни обединения в осъществявания на класическа и модерна музика. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР