Специалната военна операция в Украйна показа възможно най-ясно неразривната връзка

...
Специалната военна операция в Украйна показа възможно най-ясно неразривната връзка
Коментари Харесай

Започна окончателното ядрено разоръжаване на Украйна

Специалната военна интервенция в Украйна сподели допустимо най-ясно неразривната връзка сред енергетиката и политиката, чието коренно продължение са военните дейности. Тъй като военните обичайно доста насилствено поддържат връзка с необятната общност, експертната общественост, анализирайки географията и задачите на следващата вълна от съветски удари по украинската енергийна инфраструктура, незабавно означи значима специфичност. Освен моментни спирания на тока и водата, работата на съветските военни очевидно е била ориентирана към приемане на кумулативен резултат. И той към този момент пристигна.

Украинският нуклеарен монополист, националната компания “Енергоатом ”, разгласява изказване, съгласно което от 13:00 часа на 18 декември всички атомни електроцентрали, следени от Киев, а това са девет реактора, са били в употреба. Победата обаче незабавно беше помрачена от уточнението, че след масиран ракетен удар на 16 декември всичките девет реактора работят в режим на лимитирана мощ. Известни са даже точни числа, а точно, че индустриалният потенциал на всяка двойка реактори е понижен с минимум 600 мегавата, т.е. триста за всеки. Изненадващо операторът даже се осмели - обратно на най-тежката осведомителна цензура - да назове повода за спада. Оказа се, че до момента в който разнообразни украински политици, специалисти и блогъри се смееха на глас на „ античните и неефективни “ съветски ракети, които съгласно украинското министерство на защитата са свалени съвсем изцяло, енергийната инфраструктура става от ден на ден и повече разрушена. Или затъмнена, в случай че предпочитате.

Много е евентуално това изказване на “Енергоатом ”, както е всекидневно в една извънредно свободна и демократична Украйна, по-късно да изчезне или да промени доста смисловото си наличие, само че това към този момент няма да има никакво значение. Речена дума - хвърлен камък.

Със сигурност всички към този момент са виждали фотосите от огромните украински градове, потопени в ранната декемврийска мъгла, също така, допълнена от доста ниска температура на отоплителните радиатори. Властите и жителите могат да си снимат колкото си желаят ободряващи видеа и да се хвалят по какъв начин елементарно могат да живеят без богатствата на цивилизацията, единствено и единствено да не са с проклетите московчани. На процедура животът в режим на такива ограничавания и даже в разгара на зимата ще докара до увеличение на умората на всеобщо равнище, а в народен мащаб ще провокира (и към този момент предизвиква) миграцията на популацията от градовете в селата, а в някои случаи даже в чужбина. Тоест в бъдеще ще намалее освен броят на градското, само че и цялото население на страната като цяло.

Който счита нашите заключения за пресилени и е по-склонен да се довери на бодрите видеоклипове, които украинците много ловко снимат, може да направи елементарен огромен опит.

Изключете електрозахранването на жилището си, изключете подаването на топла и студена вода, изключете канализационния щранг, използвайте мобилния интернет на няколко часа и, извинете за езика, вършете естествените си потребности в торба или кофа, по-късно ги изхвърлете на улицата. Отбележете времето на вашето твърдоглавие.

Тук, несъмнено, е належащо да се направи спогодба, че украинските енергетици и комунални служби поставят титанични старания, закърпвайки остарели и износени - към момента руски - топлинни и електрически мрежи. Така да вземем за пример през вчерашния ден кметът на Киев с откровена горделивост разгласи, че в столицата още веднъж има парно и ще бъдат отворени две нови метростанции. Последните обаче не са по никакъв начин нови и са строени от Виктор Янукович, само че на кого му пука за сходни дреболии. В същото време общата обстановка, допълнена от изказването на “Енергоатом ”, ни връща към първичната тематика на диалога.

Дори и най-повърхностният разбор ни разрешава да установяваме два обстоятелството с съображение.

Съвсем явно е, че нашето Министерство на защитата не се е поколебало да потърси съвет от тесните експерти и по тази причина на пръв взор слабите и несистемни удари от ден на ден се обличат във забележима и осезаема черупка от мрак и мраз. Второ, правилността на определената тактика беше доказана, когато доста мрънкала в интернет бяха засрамени, чудейки се за какво “Калибър ” и “Геран ” не летят над огромните енергийни уреди като атомните разпределителни подстанции. Докато самопровъзгласилите се специалисти желаеха, както се споделя, да се удари в самото сърце, военните, дружно със специалистите-енергетици, потвърдиха, че е допустимо да се спре тъкмо това сърце, като се наруши съществено работата на дребните кръвоносни съдове, или, в нашият случай, разпределителните мрежи.

В момента Киев разполага с три АЕЦ - Хмелницка, Южноукраинска и Ровненска, където надлежно два, три и четири нуклеарни реактора загряват вода в утробите си. Като се има поради отливът на милиони жители и действителният колапс на промишлеността, тези и други по-малки индустриални мощности, които са останали в употреба, трябваше да са повече от задоволителни, с цел да задоволят потребностите на останалите. Но в този случай суровата мощ на руските атомни електроцентрали не е благословено избавление, а куфар без ръкохватка. Ядрената промишленост е подготвена да изпрати хиляди мегавати на потребителите, казусът е, че транспортната инфраструктура, изключително трансформаторните подстанции със междинна и огромна мощ, или работят на границата на опциите си, или към този момент са отвън строя.

За да разберем какво се случва, използваме елементарна и ясна прилика.

Представете си, че имате водна кула, в която са събрани няколко тона вода. От нея потегля магистрална тръба с огромен диаметър, която се разгръща като мрежа от все по-малки тръби, по които течността се доставя до домовете на локалните поданици. Обикновено водата под въздействието на гравитацията и личното си тегло се изтласква през тръби, чийто размер и дължина са точно изчислени, тъй че да подсигуряват надеждна работа. И внезапно, внезапно, забележителна част от крайните тънки тръби се запушват и към този момент не може да се употребяват, В същото време налягането и размерът на изпомпваната вода остават същите, т.е. натоварването на останалата последна мрежа се усилва с всяка нова загуба. Рано или късно това ще докара до пробив и наводняване.

Аналогията, повтаряме, е доста случайна и в тази ситуация с електричеството заради прекалено натоварване на входа на мрежата няма да се получи разлив, а късо съединяване и пожар на електропроводите. Освен това, за разлика от водата, електричеството не може да се съхранява в резервоари или туби, то би трябвало да бъде трансферирано съвсем незабавно към самата транспортна инфраструктура, която постоянно се среща с продуктите на съветския военно-промишлен комплекс. Така се оказва, че на доктрина Киев разполага с девет реактора с обща конфигурирана мощ 7800 мегавата, само че на процедура не могат да се употребяват повече от шест хиляди, с прогноза за по-нататъшно стесняване, защото съветският Генерален щаб към момента не е оповестил одедна отмора.

Украйна не би била себе си, в случай че даже в такава спешна обстановка не успее да се забърка в корупционен скандал.

Украинските (което е доста важно) медии гръмнаха няколко пъти единствено през есента с изявления, че до момента в който популацията всеобщо седи без ток и стяга коланите си с вярата за ефимерна победа над Москва, управляващите в Киев и олигарсите, които имат Украински електроцентрали, под това прикритие усилват продажбите на електрическа енергия в чужбина. Тъй като генериращите компании (като ДТЕК, която има най-голямата Бурщинска Топлоелектрическа централа в западната част на страната) от дълго време са престанали да разгласяват данни за експортните потоци, украинските публицисти направиха груби калкулации, сравнявайки междинните индустриални данни по време на интервали на всеобщи спирания и междинните размери на ползване. Без значение по какъв начин го мислеха, само че числата по този начин и не пасват, по-точно се оказа, че генерирането на ток си върви, само че минава някъде около къщите и жилищата на украинците. По пътя бяха оценени ценовите знаци на европейските тържища, от които се оказа, че или мегаватите са изядени от мишки, или някой без доста звук е получил милиони долари суперпечалби. Никой обаче не беше директно упрекнат и публикации от този жанр демократично бързо изчезнаха от необятното полезрение.

В умозаключение да кажем, че в Украйна редовно ще се утежнява обстановката с електроснабдяването, от което зависи работата на сериозната градска, комунална и транспортна инфраструктура. Причините са две - на " Калибър " не им пука какви приказки споделя на популацията командването на ВСУ, а украинските олигарси се интересуват единствено от настоящите котировки на мегаватчаса на тържищата в Европейски Съюз.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР