Специалната комисия на Камарата на представителите на САЩ, която разследва

...
Специалната комисия на Камарата на представителите на САЩ, която разследва
Коментари Харесай

Обвиниха Тръмп за нападението в Капитолия

Специалната комисия на Камарата на представителите на Съединени американски щати, която проверява събитията към нападението в Капитолия на 6 януари 2021 година, сподели част от събраните материали по време на първото обществено правосъдно съвещание. Според депутатите те са доказателство за това, че 45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е виновен за безредиците в центъра на американската столица, съобщи БГНЕС.
Председателят на назначената комисия Бени Томпсън (демократ от Мисисипи) дефинира дейностите на Тръмп като "масивна, многоетапна интрига за подправяне на президентските избори ". Той съобщи, че събитията в постройката на Конгреса на Съединени американски щати са "кулминацията на опит за прелом ".
Членът на Камарата на представителите Лиз Чейни (републиканец от Уайоминг), която също е член на специфичната комисия, съобщи по време на чуването: "Онези, които нахлуха в Капитолия и се бориха със чиновниците на реда в продължение на часове, бяха стимулирани от това, което им сподели президентът Тръмп - че изборите са били откраднати и че той е законен президент ".В специфичната комисия за следствие вземат участие седем демократи и двама републиканци, в това число Чейни. Последните нееднократно са подлагали на критика Тръмп. Много съпартийци ги осъдиха за това.
По време на чуването бяха показани, наред с други неща, няколко фрагмента от фрагменти с показания на очевидци, получени от депутатите. Бяха показани фрагменти, в които Уилям Бар, служил при Тръмп като министър на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати, показва несъгласието си, че "изборите са били откраднати ". Той акцентира, че не желае да взе участие в опитите за оборване на резултата от гласуването.
Членовете на специфичната комисия демонстрираха и запис на диалог с дъщерята на Тръмп - Иванка, която е била президентски консултант в неговата администрация. На записа тя споделя: "Уважавам основния прокурор Бар. Затова одобрих това, което той сподели ".
Депутатите показаха тези думи на Бар и Иванка Тръмп, както и други материали, като доказателство, че 45-ият президент на Съединени американски щати е дезинформирал поддръжниците си и в действителност ги е подтикнал към незаконни дейности.
Изслушването беше излъчено онлайн по доста американски телевизионни канали. Демократите, които образуваха специфичната комисия, съзнателно насрочиха събитието за най-гледаното време с вярата да съберат огромна телевизионна публика, с цел да се опитат да поправят, в това число и по този метод, съвсем пагубната съгласно локалните анализатори позиция на партията в навечерието на междинните избори за Конгрес през ноември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР