Специална зала в Градска библиотека Паисий Хилендарски в Асеновград разказва

...
Специална зала в Градска библиотека Паисий Хилендарски в Асеновград разказва
Коментари Харесай

Приказни герои оживяват в Асеновград

Специална зала в Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград " споделя " приказки на дребни и огромни. Деца посещават изрисуваната стая дружно своите родители, баби и дядовци. Залата носи името на надарения асеновградски художник Коста Форев. Стаята носи неговото име и е изрисувана от щерка му. Освен с приказните герои посетителите могат да се срещнат и с живота и делото на създателя.
Рисунките, които са изписани на стените, " съживяват " приказките. Малките асеновградчани са предизвикани от библиотечните чиновници да открият къде всред всички творения се намират, да вземем за пример, Пинокио, Пепеляшка, тримата братя и златната ябълка и други. Задачата на децата е да открият допустимо най-вече герои. Когато намерят подобен, те би трябвало да опишат какво знаят за него. Играта продължава с разпределяне на книжки с откритите из рисунките приказки. Участниците би трябвало да ги прочетат и опишат с детайлности.
 Бездомен човек сътвори илюстрации по детски приказки в Русе Бездомен човек сътвори илюстрации по детски приказки в Русе
Обитател на приюта за бездомни „ Добрият самарянин “ в Русе сътвори илюстрации по детски приказки. 61-годишният Алдомир Илари...
Целта на особено пригодената зала е потомство да се запознае с вълшебния свят на приказките. Освен всичко, стаята е интерактивна. Когато посетителят насочи таблет против нарисуваната приказката, самата картина стартира да споделя за себе си - приказката оживява. Тази концепция се употребява и в друго направление - да подтиква четенето. Гласовият роман на приказката се пуска за към пет минути, след което се стопира и се стимулират децата да опишат по какъв начин продължава приказката. А който не я знае - да вземе книгата и да я прочете.
На този стадий " оживява " единствено „ Тримата братя и златната ябълка “, защото технологията за озвучаването на една приказка, коства 560 лв. . От Градската библиотека в Асеновград обясниха, че търсят разновидности за финансиране, посредством които да бъдат " съживени " поетапно и останалите приказни герои, изрисувани по стените на специфичната зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР