Специална пресконференция бе свикана в областната администрация по повод нахлуването

...
Специална пресконференция бе свикана в областната администрация по повод нахлуването
Коментари Харесай

Областният: Всява се умишлено паника сред хората, вода за Варна и областта има достатъчно!


Специална конференция бе свикана в регионалната администрация във връзка нахлуването на общинският консултант Костадин Костадинов в регионална администрация през вчерашния ден и настояването на пояснения от Стоян Пасев дали региона е застрашена от водна рецесия. 

Подклажданата от известно време теза от Костадинов и " Възраждане ", че водоизточниците, от които се зарежда морската столица и региона са полусухи, както и нападателният жанр на връзка, бяха охарактеризиран като опит за спекулиране, опит за всяване на суматоха и въвеждане в подвеждане на хората.

Вчера регионалният шеф е изискал специфична информация от ВиК Бургас, както и такава от водното сдружение във Варна и през днешния ден за следващ път увери, че мотив за терзание изрично няма. Това обявиха наскоро и от двете водни сдружения във Варна и Бургас, а информацията бе доказана и от Министерство на регионалното развитие.

Варна се водоснабдява от язовир Камчия и от карстовите извори в Девня. Относно качеството на водата от Девня Валентин Вълканов бе също безапелационен, че то е чудесно и няма мотив за безпокойствие. Той разясни още, че изворите съществуват от римско време, а дебитът им е към 3000 литра в секунда, като Варна има опция да получава към 2000 литра в секунда. Към момента морската столица се зарежда с към 250 до 300 литра в секунда от карстовите извори и 1300 литра в секунда от язовир Камчия. 

Максимумът, с който е захранван града през летните месеци са 5 млн. кубика вода месечно, изясни Валентин Вълканов. 

Стоян Пасев добави, че през годините постоянно до момента равнището на язовир Камчия е било такова. Според справката, изпратена от ВиК Бургас общият размер на язовира е 233 550 млн. кубика вода, от които в наличност има към 160 млн. кубика, санитарният размер е 76 млн. кубика, а мъртвият размер 49 млн. кубика вода. Това значи, че има 45% от размера на язовира в наличност.

" Не знам за какво от болната глава желаят да трансферират на хубавичко, като вършат параленост сред Перник и Варна хората от " Възраждане ". На 100% ви декларирам, че рецесия във Варна няма и няма да има. Водата няма цвят, по тази причина е добре партийно да не се спекулира с нея ", съобщи Валентин Вълканов. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР