Специална награда за иновация в туризма получи проектът за дигитализирането

...
Специална награда за иновация в туризма получи проектът за дигитализирането
Коментари Харесай

Министерството на туризма отличи БТС и Yettel за дигитализирането на 100-те национални туристически обекта

Специална премия за иновация в туризма получи планът за дигитализирането на 100-те национални туристически обекта на Български туристически съюз и Yettel. Отличието на Министерството на туризма бе връчено на публична гала на 14 декември по време на Осмите годишни награди в туризма, които тази година се организираха под патронажа на министър-председателя акад. Николай Денков.

„ Дигиталното приложение на 100-те обекта е прелестен образец за потреблението на технологиите за постигане до младото потомство и безспорно ще способства за повишение на интереса към туристическия артикул и позиционирането на България като туристическа дестинация с ясно разпознаваема национална еднаквост и съхранена просвета и природа “, показват от ведомството в претекстовете си за премията, която бе връчена персонално от министъра на туризма Зарица Динкова на ръководителя на Български туристически съюз Венцислав Венев и на основния изпълнителен шеф на Yettel Джейсън Кинг.

„ Благодаря на сътрудниците ни от Yettel , че повярваха в тази прелестна концепция да създадем 100-те обекта по-достъпни, по-близки и по-интересни за туристите. Благодаря на всички туристи, които посещават забележителностите на страната ни, и на всички, които имат вяра в нашата идея “, сподели ръководителят на Български туристически съюз Венцислав Венев при приемането на премията.
“Дигитализирането на 100-те обекта сподели какъв брой е значимо съдействието сред частния и обществения бранш и неправителствените организации. То разрешава да стигнем до всички генерации, в това число най-младите, правейки самодейността по-достъпна за всеки българин и екскурзиант, който посещава страната. Много екипи работиха дружно, с цел да осъществят този стойностен план – Министерство на туризма, Български туристически съюз, екипите на Yettel и десетки надарени български актьори, които сътвориха илюстрации и видеа за едни от най-любимите обекти от придвижването. Благодаря на всички тях “, съобщи Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Yettel.

 Yettel
на Националното придвижване „ Опознай България – 100 Национални туристически обекта “ се намира в мобилното приложение на Yettel, което е гратис и отворено за потребителите и на трите оператора у нас. В него могат да бъдат открити профилите на всички 176 забележителности, включени в Движението. Те дават значима и потребна информация за посетителите като локация, работно време, цени на билети и други Към част от обектите в приложението са добавени и аудиоразкази, както и впечатляващи видеоистории. Сред първите основани видео и аудиоистории, които съдържат къс роман с любопитни обстоятелства за обекта, са тези за Белоградчишките скали, Архитектурно-парков комплекс “Двореца ”, Национален парк-музей “Шипка ” - Паметник на свободата, Мадарски конник, Пещера Магурата.

Иновативният план на Yettel и БТС дава опция на присъединилите се в Движението да получават цифрови печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия. Една от задачите му е да служи и за връзка сред поколенията, защото е насочен към младата публика, която избира смарт технологиите и цифровото пространство. Приложението ще бъде от време на време допълвано с ново наличие и функционалности.
 Yettel
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР