Специализираният съд отстрани от длъжност Панайот Рейзи и главния счетоводител

...
Специализираният съд отстрани от длъжност Панайот Рейзи и главния счетоводител
Коментари Харесай

Съдът острани кмета и главния счетоводител на Созопол

Специализираният съд в профил от служба Панайот Рейзи и основния счетоводител на общината Златка Мусева. Делото е по искане на профилираната прокуратура, а претекстовете са в 66 страници, предава БНР.
Заседанието стартира с искане на отбраната за преустановяване на делото. Според юриста на Рейзи и Мусева спецсъдът не е способен да го гледа, тъй като следствието се води от Софийската градска прокуратура и до момента в който не се стигне до внасяне на обвинителен акт, то ще е от компетентността на Софийския градски съд.
Прокуратурата не се съгласи, съдът също и делото стартира всъщност, като юристът на двамата се опита да обезсмисли отстраняването им, като показа молби за отпуск, подписани през днешния ден от двамата, за дълъг интервал от време - до юни.
Според прокуратурата Рейзи и Мусева в съучастничество с още едно лице са източили близо 2 милиона лв. от общинския бюджет - пари, предопределени за строително-монтажни работи, които отивали не при компанията, направила ремонта, а у частно лице.
По делото би трябвало да бъдат разпитани доста от подчинените на двамата и по тази причина, съгласно прокуратурата, в случай че те останат на позициите си, ще повлияят на техните показания. " При разпити на очевидци, същите под една или друга форма декларират, че се опасяват ", уточни прокурор Марияна Димитрова.
Въпреки обвиняванията в петък Рейзи разгласи, че ще се кандидатира за нов мандат като кмет на Созопол. Според него обвиняването " не е избирателен отстрел " и в случай че се стигне до дело, ще потвърди, че е почтен. Той остава с най-леката мярка за неотклонение - подписка, написа dnevnik.bg.
Рейзи и основният счетоводител на общината са упрекнати дружно с техен съизвършител, че са присвоили над 2 млн. лева от общинския бюджет от 29 август 2014 година до 27 март 2017 година Разследват се 34 обособени контракта за строително-монтажни действия - поправки на улици, детски градини, разчистване на дерета и други. " Всичко по договорите е осъществено. Няма по какъв начин да попреча на следствието и няма причина да бъда отхвърлен от служба ", сподели градоначалникът пред публицисти.
Съдебното решение не е дефинитивно и може да бъде обжалвано на 16 април. След съвещанието Панайот Рейзи беше сбит: " Имаме право на обжалване. Ще се забележим на 16-и и тогава ще забележим защо става дума ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР