Специализираният съд гледа мярката за неотклонение на обвинените за отпускане

...
Специализираният съд гледа мярката за неотклонение на обвинените за отпускане
Коментари Харесай

Спецсъдът решава дали да остави в ареста обвинените по схемата за пенсии

Специализираният съд гледа мярката за неотклонение на упрекнатите за разпределяне на пенсии посредством подправени документи.

Те са привлечени към наказателна отговорност след профилирана акция в Национален осигурителен институт – Силистра в петък.
Схема „ Силно мой човек – Пенчев ”: Шестима са упрекнати след акцията в Национален осигурителен институт – Силистра Задържаният началник е диктувал по телефона персонални данни на хора, които са желали да получават пенсии, за които нямат право
Сред тях е Милен Пенчев, който е шеф на осигурителния институт в Силистра и татко на певицата Тита.

Според прокуратурата фалшифицирани пенсионни досиета са били придвижвани в администрацията на осигурителния институт с гриф „ Силно мой човек – Пенчев”.
Арести в НОИ-Силистра поради данни за източване на пенсионния фонд (ОБЗОР) Задържан е и началникът Милен Пенчев, който е татко на певицата Тита и някогашен кандидат-кмет от Вътрешна македонска революционна организация
Аферата се изразявала в подправяне на досиета, тъй че хора с най-малък трудов стаж да получават доста по-високи пенсии, споделиха от държавното обвиняване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР