Специализираният полигон за обучения с изградени стълбове, електропроводи и бетонен

...
Специализираният полигон за обучения с изградени стълбове, електропроводи и бетонен
Коментари Харесай

Над 150 електромонтьори на „Електроразпределение Юг“ повишиха квалификацията си на тренировъчния полигон на дружеството

Специализираният полигон за образования с построени стълбове, електропроводи и бетонен трафопост действа от април 2014 година

Повече от 150 електромонтьори на „ Електроразпределение Юг " (част от EVN България) минаха профилирани механически образования на подготвителния полигон на сдружението от септември 2016 година до септември 2017 година Обученията по „ Работа на височина и качество " са измежду главните за работа по електроразпределителната мрежа, премахване на повреди по въздушни електропроводи и други Обученията на полигона, които се организират постоянно от април 2014 година, се водят от квалифицирани треньори, част от екипа на „ Електроразпределение Юг ".

На полигона, който се намира в гр. Стара Загора, са построени действителни уреди от електроразпределителната мрежа - 3 железорешетъчни стълба, 24 железобетонни стълба, въздушни електропроводи, бетонен трафопост. Съоръженията и оборудването разрешават провеждането на профилирани образования на действителна височина при премахване на повреди.

Специализираните образования на образователния полигон включват:
• работа на височина без и напрегнат по електропровод въздушна линия 400 V (волта)
• работа на височина без напрежение по електропровод въздушна линия 20 kV (киловолта)
• симулация на спешно избавяне на потърпевш помощник на височина
• работа по кабелни линии - „ приблизително " и „ ниско " напрежение
• направа на кабелни муфи
• подвързване на кабелни разпределителни шкафове и други

Важен аспект в образованията е повишение равнището на сигурност при премахване на повреди, което включва разнообразни умения за потребление на защитни средства при работа на височина.

Чрез образованията в действителни условия на подготвителния полигон „ Електроразпределение Юг " покачва квалификацията на своите електромонтьори за работа по електроразпределителната мрежа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР