Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу кмета

...
Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу кмета
Коментари Харесай

Пореден провал на прокуратурата! Спецсъдът върна обвинението срещу кмета на Пловдив

Специализираният углавен съд върна на прокуратурата обвинителния акт против кмета на Пловдив Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на пловдивския регион „ Западен “ Димитър Колев.
Тримата са на съд, тъй като вместо с социална поръчка и конкурс, упълномощили строителството на зоокът в Пловдив с директно договаряне, от което община Пловдив е била ощетена с близо 690 000 лв.. По случая първо работи пловдивската прокуратура, само че не откри данни за закононарушение. Затова основният прокурор Сотир Цацаров трансферира следствието на Софийската градска прокуратура.

Тя внесе обвинителния акт в Окръжен съд - Пловдив, който откри в него основни процесуални нарушавания. Такива установи и наказателният спецсъд, който от ноември единствен гледа този жанр каузи. Според магистратите, в обвинителния акт липсва конкретика и това затруднява правото на отбрана на тримата подсъдими.

" Прочете се определението на Пловдивския областен съд, бяха посочени нарушавания, които са отстранени ", сподели наблюдаващият прокурор Димитър Петров, който беше безапелационен, че правосъдното определение ще бъде протестирано пред Апелативния спецсъд, добави БНР.

Преди делото " Тотев " на изправителен бяха върнати делата против някогашните министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков, Румен Овчаров и арбитър Румяна Ченалова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР