Специализираният наказателен съд в София е дал ход на първото

...
Специализираният наказателен съд в София е дал ход на първото
Коментари Харесай

Първото дело на Европейската прокуратура е за подкуп във фонд `Земеделие` |

Специализираният углавен съд в София е дал ход на първото дело на Европейската прокуратура. Подсъдим по него е основен специалист от Държавен фонд " Земеделие " с букви Т.Д., който е в ареста от началото на септември 2021 година, оповестяват от ведомството на Лаура Кьовеши.

Експертът е упрекнат, че е получил рушвет от земеделския производител и притежател на агрофирма И.Г. Човекът е кандидатствал за финансиране по Програмата за развиване на селските региони на Европейски Съюз 2014-2020 година, която в нашата страна се ръководи от ДФЗ.

Земеделецът е трябвало да получи евросредствата през декември 2020 година, само че това не се е случило. През февруари 2021 година той  почнал да търси помощ за приемането на дотацията и негов другар го свързал с обвинения. На последвалата среща специалистът му изискал рушвет от 5000 лева, с цел да повлияе на сътрудниците си да разрешат заплащанията.

И.Г. платил подкупа и получил общо съвсем 600 000 лева по европейската стратегия посредством ДФЗ. Платил и още 5000 лева, с цел да не се правят по-нататъшни инспекции по неговия случай, или, в случай че бъдат осъществени, да приключат позитивно за него.

Тогава земеделският производител против служителя и при започване на септември той бе арестуван с белязаните 5000 лева подкуп.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР