Специализираният наказателен съд уважи искането на адвокатите по делото “КТБ”

...
Специализираният наказателен съд уважи искането на адвокатите по делото “КТБ”
Коментари Харесай

Извънредна новина от Спецсъда по делото “КТБ”

Специализираният углавен съд почете настояването на юристите по делото “КТБ” да бъде прочетен целият диспозитив на обвинителния акт против някогашния мажоритарен притежател и дезертьор от правораздаването Цветан Василев и още 17 души. Документът е 5000 страници, написа " Труд ".

Спецмагистратите оповестиха, че това е най-тържествената част от цялото дело и накараха всички подсъдими и юристите им да станат прави до момента в който прокурорите четат. Адвокат Ина Лулчева обаче съобщи, че такова условие няма в закона и също така е физическо изпитание, което мъчно би могло да бъде издържано, поради което съдът разреши на адкотатите и подсъдимите да слушат седнали.

Обвинителният акт стартира да чете спецпрокурор Даниела Начева, която е и заместител на административния началник на спецпрокуратурата Иван Гешев. Самият той също бе в залата, само че излезе поради други служебни задължения.

Пред публицисти Гешев съобщи, че един от юристите на Цветан Василев е бил упрекнат за “профилактирането” на основен очевидец на прокуратурата по делото “КТБ” – Бисер Лазов. Гешев обаче отхвърли да уточни кой е юристът.

Цветан Василев употребява услугите на двама български адвокати – юрист Константин Симеонов и юрист Лазар Карадалиев. По информация на “Труд” упрекнатият е Карадалиев.

Гешев бе подразнен от настояването на юристите, тъй като поради това делото се бави съзнателно. “Не се тормозя да чета, ние в прокуратурата сме сменяеми. Но питайте кой и за какво има интерес от това процесът да се бави. Още на следващия ден можеше да видите кои са очевидците и с какви доказателства разполага прокуратурата”, съобщи Гешев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР