Специализираният наказателен съд остави в ареста с най-тежката мярка за

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста с най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста седем от обвинените в корупция митничари и гранични полицаи

Специализираният углавен съд остави в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража " и седмината обвинени. Сред тях и шефът на митническия пункт Райчо Соколов, заяви Нова телевизия.

Другите задържани към този момент са на независимост против подписка или парична гаранция. Обвинението против тях е за систематичен рекет и събиране на рушвети.

Четирима от тях са с мярка за неотклонение "Подписка ", останалите са пуснати под парична гаранция от 5 000 лева

В залата се чу мнение на прокуратурата, че седмината арестувани могат да извършат други закононарушения, да трансформират самоличността си и да се укрият. Всеки от тях в последната си дума съобщи, че в никакъв случай не е правил закононарушения, даже се проляха и сълзи.

Прокурорът Калин Стоилов съобщи, че на 20 от общо 30 от арестуваните е повдигнато обвиняване.

Искат непрекъснат арест за седем от упрекнатите в корупция от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина "

"Обвиняемите са 20 души. По отношение на седемте арестувани, измежду които е и ръководителят на митническия пункт и незаконната група, е импортирано искане за задържането им под стража. Останалите са упрекнати за присъединяване в групата. По отношение на останалите 13 са наложени разнообразни ограничения за неотклонение - гаранции и подписка ", изясни той и добави, че 9 лица са пуснати под гаранция от по 5000 лева на човек, а четирима са с подписка.

Попитан за какво са наложени по-сериозни ограничения, Стоилов уточни, че това се постанова, тъй като имат по-голям принос към незаконната активност.

"Те са на по-високо равнище в йерархията на проведената незаконна група и имат по-голямо отношение към осъществените вторични закононарушения ", посочи прокурорът претекстовете за настояването на Специализираната прокуратура.

Стоилов изясни, че обоснованото съмнение против тях се базира на свидетелски показания, писмени материали и конфискувани материални доказателства. По делото са събрани 21 тома доказателства.

Решението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР