Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“

...
Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“
Коментари Харесай

Страшилището Квиц и бандата му остават в ареста

Специализираният углавен съд наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на шестима от участниците в проведената незаконна група за изнудване посредством закани и побои, лихварство, палежи и разпространяване на опиати, основана и ръководена от Цветомир Ценов - Квиц на територията на Врачанска област и Козлодуй.

На различен участник в групата е натрапен „ Домашен арест “, оповестиха от пресслужбата на спецсъда. На 25 септември 2017 година

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на седем участници в незаконната конструкция: на ръководителя Цветомир Ценов, на Димитър Димитров, Росен Благомиров, Мартин Каменов, Силви Плешоев, Марио Йорданов и Кайчо Симов (който е с „ Домашен арест “). Те бяха арестувани на 26 септември 2017 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура с присъединяване на Дирекция „ Жандармерия “ към ГДНП и Бюрото по отбрана при основния прокурор.

На ръководителя на групата Ценов са повдигнати обвинявания за 11 закононарушения, измежду които и похищение (по член 142, алинея 3 от НК), за което се планува от 10 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е образувана и е работила от септември 2015 година на територията на област Враца и Козлодуй.

Всеки от участниците в нея имал избрани функционалности и отговорности: Димитров и Симов се занимавали с лихварство и събирането на дължими суми; Йорданов, Симов, Каменов и Благомиров „ завеждали “ разпространяването на опиати във Врачанско; Благомиров отговарял за силоваците, които заплашвали и малтретирали притежатели на заведения да заплащат месечни вноски, унищожавали тяхно имуществото им, палили коли.

В избрани случаи Благомиров, Димитров и Каменов – по предписание на ръководителя Ценов и с негово персонално присъединяване, правили отвличания на лица и полови извращения с тях.

Схемата за реализиране на насила, закани и силови дейности била основана по самодейност на Ценов, който правил охранителна активност на аграрни земи във Врачанско дружно с петима от групата (които работели в охранителната компания „ Марс “ на брачната половинка на Ценов).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР