Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу отстранената кметица

...
Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу отстранената кметица
Коментари Харесай

Спецсъдът даде ход на делото Иванчева

Специализираният углавен съд даде ход на делото против отстранената кметица на регион " Младост " Десислава Иванчева, някогашната ѝ заместничка Биляна Петрова и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров. Съдия Иво Хинов даде ход на процеса всъщност, макар че подсъдимите и техните бранители желаеха той да бъде отсрочен за друга дата.
Пострадалият от корупционната спекулация Александър Ваклин е измежду призованите за разпит очевидци, само че отбраната реши той да свидетелства най-после, защото е той е основна фигура по делото, и анансора дълъг разпит.
Според прокуратурата тримата обвинени са поискали от Ваклин половин милион лв., с цел да могат да придвижат негово известие, което да завърши процедурата му за градеж в " Младост ".
Страните по делото разпитват представител на компанията, в която работи Ваклин. Предстои показания да даде и брачната половинка му.
Тримата са на съд по обвиняване, че са изнудвали строителния бизнесмен Александър Ваклин, с цел да бъде придвижена преписката му за позволение за градеж в квартала.
След като на предходното правосъдно съвещание съдът реши, че в обвинителният акт не са позволени основни процесуални нарушавания, през днешния ден заключителната му част би трябвало да бъде прочетена в правосъдната зала.
Той разказва по какъв начин, съгласно прокуратурата, е взето решението за изнудването на Ваклин. Инициатор била Иванчева, пособия ѝ Петрова, а Дюлгеров предложил да е медиатор в контактите със строителния бизнесмен.
Първоначалната обсъждана сума била 250 000 лв., само че откакто станало ясно, че Ваклин има интерес и към други терени в " Младост ", била удвоена, написа в обвинителния акт. Той разказва по какъв начин се договаряли мястото и методът на предаване на първата вноска от подкупа - 70-те хиляди лв., който бяха открити у тримата подсъдими при показните им арести на 17 април.
От обвинителния акт излиза наяве, че бял бележник на Десислава Иванчева е едно от главните доказателства за корупционната спекулация. Той е бил открит в дамската ѝ чанта, а на първите му две страници имало букви и суми.
От ареста си и до момента отстранената кметица и някогашната ѝ заместничка настояват, че са почтени и че са жертва на скица, проведена от третия обвиняем - Петко Дюлгеров, и подалия сигнал, че е изнудван - Александър Ваклин.
Бизнесменът ще е измежду първите разпитвани по делото, както и брачната половинка му и десетки общинските чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР