Специализираният апелативен съд оправда изцяло бившия външен министър Даниел Митов

...
Специализираният апелативен съд оправда изцяло бившия външен министър Даниел Митов
Коментари Харесай

Прокуратурата се проваля по делата срещу Даниел Митов и Христо Ангеличин

Специализираният апелативен съд оправда напълно някогашния външен министър Даниел Митов и заместника му Христо Ангеличин по делото за покупката на самолетните билети. На първа инстанция Митов отново бе оневинен, само че съдът наложи четиригодишна присъда на Ангеличин, която бе анулирана.

Двамата бяха изправени пред съда поради подписано съглашение сред Външно министерство и Министерството на земеделението и храните (МЗХ) с туроператорска компания, която осигурявала самолетни билети, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания.

Даниел Митов в началото бе упрекнат за закононарушение по работа, само че след това обвиняването бе променено в по-лекото – корист с доверие. Ангеличин бе упрекнат за занемареност, като прокуратурата твърдеше, че той не направлявал подчинената му дирекция " Управление на собствеността и материално-техническо обезпечаване " във външно министерство. Именно тя е превела сумата на комерсиалното сдружение за използването на туроператорските услуги.

Спецпрокуратурата твърдеше пред съда, че външното министерство не е трябвало да заплаща парите, тъй като компанията не е спазила ценовото си предложение. Парадоксът по делото е, че вреда за страната няма, защото изплатените близо 500 000 лева са били върнати от компанията.

Преди месец Христо Ангеличин бе оневинен на втора инстанция и по делото за покупката на телефонни централи за 12 български посолства. Първоинстанционният спецсъд бе осъдил Ангеличин на две години условно за договорката, само че апелативните магистрати го оправдавха изцяло.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР