Специализирани полицейски операции за противодействие на престъпления против политическите права

...
Специализирани полицейски операции за противодействие на престъпления против политическите права
Коментари Харесай

Ловят търговци на гласове в Сливен и Плевен

Специализирани полицейски интервенции за противопоставяне на закононарушения срещу политическите права на жителите стартираха тази заран в плевенското село Буковлък и в Сливен.

До момента са тествани шест адреса в Буковлък, открити и конфискувани са описи с имена на лица.

С полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани шестима, на възраст сред 19 и 60 години, обвинени в осъществяване на закононарушения против политическите права на жителите.

Полицейските дейности на територията на Плевенска област не престават. В нея вземат участие чиновници на разнообразни структурни звена на ОДМВР - Плевен.

Спецакция против пазаруване на гласове в Сливен се организира в квартал " Комлука ". Вече има арестуван, откакто предходните дни бяха задържани двама души за изборна търговия.

Ацияна стартира в 9 ч. сутринта в кв. " Кумлука ". Действието се разви за секунди, когато групата за бързо реагиране навлезе в къща и изведе млад мъж, който се е занимавал с произвеждане и разпространяване на опиати, съобщи bTV.

Срещу мъжа има сигнал за пазаруване на гласове. В къщата започнаха обиски и разпити на цялото семейство.

Днешната акция е за противопоставяне на търговията с избор, по линия на акцизите и търсене на лица, оповестени за общодържавно търсене, заяви представителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска пред Българска телеграфна агенция.

 Акцията в сливенския квартал
Акцията в сливенския квартал "Комлука "
Снимка: Българска телеграфна агенция

Тя регистрира, че за последните два дни в Сливенско са формирани три досъдебни производства за пазаруване на гласове, има и повдигнато обвиняване. С полицейска мярка са арестувани двама души. От началото на месеца са формирани седем досъдебни производства. Работи се по сигнали на жители и добита оперативна информация. От началото на акцията са формирани 411 протоколи за предизвестие.

 Акцията в Сливен
Акцията в Сливен
Снимка: Българска телеграфна агенция

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР