Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за постоянен

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за постоянен
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за бившия шеф на ВиК Перник бившия и.д. кмет на града

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за непрекъснат арест на някогашния шеф на " ВиК " Перник и някогашния и.д. кмет на града, оповестяват от държавното обвиняване.
Те са упрекнати за осъществени закононарушения, свързани с водната рецесия в района.
На 27 януари, че някогашният началник на ВиК-Перник е арестуван и упрекнат в занемареност.
Припомняме, че Инж. Иван Витанов беше отхвърлен от поста шеф на ВиК - Перник още през ноември предходната година, когато стартира водната рецесия в града. Като причина за отстраняването му беше посочено късното известяван за казуса с водата, както и неналичието на задоволително информация, което е довело до напрежение измежду хората.
За рецесията с водата в Перник се разбра дни след локалните избори, които бяха извоювани от Българска социалистическа партия и Станислав Владимиров. Той обаче е безапелационен, че виновност носят ръководещите и сигнали за заплаха е имало още при започване на годината. Кризата коства постовете както на регионалния шеф Ирена Соколова, по този начин и на шефа на ВиК Перник.
Напомняме, че поради водната рецесия в Перник бе задържан, някогашния екоминистър Нено Димов, а в петък на10 януари, той подаде и оставка, която беше призната от премиера Бойко Борисов.
На Витанов е наложено задържане под стража до 72 часа, оповестиха от спецпрокуратурата и дадоха обещание още днес да има публична информация по случая.
Освен Витанов в следствения отдел на прокуратурата е бил свикан и зам.-кмет на Перник.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР