Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност рекетьори, изнудвали с голи

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност рекетьори, изнудвали с голи
Коментари Харесай

Задържаха рекетьори, изнудвали с голи снимки богати жени

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност рекетьори, изнудвали с голи фотоси богати дами посредством закани и душевен тормоз, оповестиха от прокуратурата.
Двамата бяха арестувани на 18 декември в София в хода на дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Събраните доказателства сочат, че от май тази година, упрекнатите почнали да набелязват жертвите си измежду хора с финансови благоприятни условия.
В някои случаи, рекетьорите се представяли пред тях като чиновници в колекторски компании и им предявявали претенции за заплащане на избрани суми.
Засипвали ги със закани за физическа кавга, употребявайки всички вероятни способи - очи в очи, по телефона, посредством информационните приложения и обществените мрежи. С душевен тормоз те съумели да принудят жена да им съобщи 32 000 лв..
В други случаи влизали в контакт посредством обществените мрежи с девойки и дами и общували с тях до момента в който завоюват доверието им - дотолкоз, че да изпратят на изнудвачите свои голи фотоси.
Веднага следвало искане за откуп, с цел да не бъдат изпратени компрометиращите фрагменти на околните им или да бъдат публикувани в обществените мрежи. Изнудвани от двамата се оказали жители от София, Пловдив, Стара Загора и други градове.
На 19 декември, Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за задържане под стража на двамата упрекнати. Съдът почете настояването и дефинира най-тежката мярка за неотклонение за всеки от тях.
Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР