Специализираната прокуратура приключи разследването срещу единадесет служители в „Автомобилна администрация“

...
Специализираната прокуратура приключи разследването срещу единадесет служители в „Автомобилна администрация“
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата приключи разследването срещу служителите на ДАИ-Благоевград

Специализираната прокуратура завърши следствието против единадесет чиновници в „ Автомобилна администрация “ - Благоевград, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за искане и приемане на подкупи.

Привлечевните към наказателна отговорност чиновници в началото бяха десетима. След преценка на събраните доказателства, на 31 януари 2019 година бе упрекнат още един. На 13 февруари 2019 година стартира предявяването на прецизираните обвинявания. Предстои предявяване и на материалите по досъдебното произвеждане, както и внасяне на обвинителен акт в Специализирания углавен съд.

Десетима от упрекнатите за присъединяване в групата бяха арестувани на 24 април 2018 година при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Благоевград. Разследването откри, че те са желали и приемали подкупи от транспортни компании в района, с цел да не им бъдат съставяни наказателни постановления и налагани санкции до 5000 лева за позволени съществени нарушавания. Исканите подкупи са били най-често по 300 евро от компания. За задачата шефовете на набелязаните транспортни компании са били уведомявани, че следва да им бъде осъществена инспекция, както и какви документи би трябвало да показват на инспекторите. Най-често измежду предоставяните за инспекция документи бил вмъкван плик с поискания рушвет. За да отчетат и активност, инспекторите налагали на компанията санкция за дребно нарушаване, нормално от 200 лв.. По тази скица участниците в групата получавали и разпределяли между тях до 1200 евро дневно, оповестиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

По искане на Специализираната прокуратура чиновниците са отстранени от служба след привличането им като обвинени. Към момента те са с наложени от Специализирания углавен съд парични гаранции в разнообразни размери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР