Специализираната прокуратура повдигна обвинения на Пейко Янков като участник в

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на Пейко Янков като участник в
Коментари Харесай

Обвиниха общинаря Пейко Янков за участие в групата на Очите

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на Пейко Янков като участник в проведена незаконна група ръководена от Димитър Желязков - Митьо Очите.
Пейко Янков е общинския консултант от Несебър, за който към този момент беше издадена европейска заповед за арест по отношение на следствието на активността на Митьо Очите. Пейко Янков бе разгласен за търсене малко след ареста на Очите в Истанбул.

Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания углавен съд искане за непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". Мярката ще бъде прегледана на 15 август.

Припомняме, петимата арестувани за присъединяване в проведената незаконна група на Димитър Желязков - Митьо Очите бяха оставени в ареста с решение на Апелативния спецсъд. Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група на Митьо Очите, занимаваща се с изнудване, палежи, нанасяне на телесни повреди, разпространяване на опиати и други закононарушения от 2010 година насам.

Заедно с Димитър Желязков бяха задържани и общинският консултант Бенчо Бенчев и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун, които бяха предадени на българските управляващи в границите на 24 часа. Бенчев и Узун бяха разпитани и освободени, само че няколко дни по-късно от прокуратурата оповестиха, че въпреки всичко на Бенчо Бенчев ще бъдат повдигнати обвинявания.

Днес изтича срокът, в който той би трябвало да се яви, с цел да получи обвиняванията си.

Самият Димитър Желязков се намира в турски арест, до момента в който чака решение дали да бъде екстрадиран в страната ни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР