Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама ръководни служители в Община

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама ръководни служители в Община
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата обвинява още двама от Община Септември

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на двама управителни чиновници в Община Септември. Заместник-кмет е притеглен към наказателна отговорност за умишлена занемареност и за закононарушение по работа.

Обвинение за занемареност с породена щета е повдигнато и на основния счетоводител на общината. Той е измамен под наказателна отговорност и за подписване на неизгодна договорка, оповестяват от пресслужбата на спецпрокуратурата. 

През интервала март 2016 година - март 2017 година зам.-кметът на общината не е положил задоволително грижи в осем случая на предоставена работа на строителни компании по публични поръчки за ремонт на улици, детски площадки и библиотека в разнообразни селища в общината. 

С разпореждане на прокурор от Специализираната прокуратура на заместник-кмета е наложена мярка да неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 20 000 лв..

Главният счетоводител пък не бил положил задоволително грижи за ръководство на повереното му имущество, като сключил четири неизгодни контракта за сметопочистване и ремонтни действия, по които били платени неизвършени действия и услуги или такива на повишени цени по отношение на пазарните им стойности.

На основния счетоводител е наложена мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 50 000 лв..

Мерките за неотклонение на упрекнатите могат да се апелират пред Специализирания углавен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР