Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна
Коментари Харесай

ГДБОП неутрализира производители на марихуана



Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на четирима участници в проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на марихуана в Старозагорско, оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

Те са арестувани на 26 септември 2017 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, осъществена със съдействието на чиновници от ОДМВР-Стара Загора.

Лидерът на групата Ганчо Г. е арестуван в Казанлък, където живее. Той е престъпно проявен и осъждан за нелегално владеене на огнестрелно оръжие. Тримата участници Петко В., Христо Т. и Живко П. са от с. Розово, в землището на което засели канабисови растения на разнообразни места в три ниви за произвеждане и разпространяване на марихуана. Според събраните досега доказателства групата е образувана през април 2017 година и е разкрита преди да развие активността си.

Налице са данни, че част от създадената дрога е била пласирана на служащи от дружество на военно-промишления комплекс в Казанлък.

При осъществените претърсвания на осем адреса в Казанлък и в с. Розово са открити и конфискувани 13 кг марихуана, нелегално притежавана карабина, оптика за оръжие, два заглушителя, ръкохватка и цев за военен револвер, както и над 40 патрона с диаметър 7,62 мм. Експертиза открива произхода на оръжието, частите и боеприпасите. На 29 септември 2017 година, по искане на Специализираната прокуратура, Специализираният углавен съд наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на ръководителя на групата Ганчо Г. и на двама от участниците. Петко В. е с наложена мярка „ Парична гаранция “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР