Специализираната прокуратура получи благодарствено писмо от Главната прокуратура в гр.

...
Специализираната прокуратура получи благодарствено писмо от Главната прокуратура в гр.
Коментари Харесай

Прокуратурата в Кобленц, ФРГ, благодари на СП за съвместна работа

Специализираната прокуратура получи благодарствено писмо от Главната прокуратура в гр. Кобленц, Федерална република Германия, във връзка присъединяване й в сполучливо извършена взаимна реализация на територията на шест европейски страни, оповестиха от пресцентъра на СП.

Във връзка с интернационално следствие на онлайн измами, през май 2020 година в Евроджъст бе проведен координационен център, който да управлява едновременни следствени дейности на територията на България, Германия, Израел, Швеция, Полша и Северна Македония. При основаната организация и съгласуваност на дейностите бе обезвредена интернационална проведена незаконна група, занимаваща се с онлайн измами посредством фиктивна търговия с криптовалута.

От активността на незаконната група са наранени хиляди европейски жители, като общата им породена имуществена щета възлиза на към 30 милиона евро.

В взаимния ден за следствени дейности (Common Action Day), в осъществяване на Европейски заповеди за следствие и Европейски заповеди за арест, на територията на шестте страни са осъществени голям брой претърсвания и изземвания, арестувани са 6 лица, запорирани по делото са големи материални средства.

Приложено представяме благодарственото писмо на Главната прокуратура в Кобленц.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР