Специализираната прокуратура обвини 10 българи, участници в организирана престъпна група

...
Специализираната прокуратура обвини 10 българи, участници в организирана престъпна група
Коментари Харесай

От с. Енина към Виена пътували буркани с марихуана

Специализираната прокуратура упрекна 10 българи, участници в проведена незаконна група за произвеждане на опиати , трафик на дрогата в Австрия. Наркотрафикантите са арестувани за до 72 часа и следва прокуратурата да желае непрекъснатия им арест.

 11 души са задържани в Казанлък и Австрия при наркоакция
11 души са задържани в Казанлък и Австрия при наркоакция

Бандитите работили на територията на Австрия

Българите разпространявали дрогата в столицата Виена. Наркогрупата изпращала марихуана в буркани за австрийската столица . Стоката най-често била взимана от боса на групата.

На 13 февруари служителите на реда обезвредиха незаконната група. Акцията била при е дновременни дейности на ГДБОП, ТС БОП-Стара Загора и Специализирана прокуратура в Казанлък, с. Енина и гр. Крън , както и на полицията във Виена.

Лидерът на наркобандата и един от куриерите са задържани във Виена до момента в който доставяли пратка. В Австрия за задържани най-малко още трима, работили с наркогрупата. Те обаче не били свързани с следствието в България.

Прокуратурата осведоми, че от събраните доказателства станало ясно, че произвеждала и пласирала в Австрия марихуана, амфетамин и метаамфетамин (пико) от януари 2017 година

Работа била разпределена и проведена. Четирима от участниците се грижели за развъждането на индийския коноп в четири здания в село Енина и близка вилна зона. Растенията засаждали в саксии, употребявали торове и препарати за ускорение на растежа им и за укрепване на цъфтежа.

 Снимка 340190
Източник:

Наркооранжериите били на доста места, само че от всяка излизали неголеми количества, с цел да се понижат вредите, ако полицията открие някои от посевите. Стръкове били изсушавани по домовете на участниците, а готовата марихуана била затваряна в буркани, с цел да не се усеща по характерната й миризма. Групата пренасяла до Австрия марихуаната в буркани.

Ръководителят и уредник на групата направлявал ежедневно активността и давал инструкции по телефона от Виена . Той живеел в австрийската столица и пласирал опиатите измежду българите там. Групата била снабдена с австрийски СИМ карти.

 ГДБОП и жандармерия блокират Казанлък Обновена
ГДБОП и жандармерия блокират Казанлък

Въоръжени служители на реда са ситуирани на входовете и изходите на града

Шефът на бандата идвал в България с микробус или с ван с австрийска регистрация единствено, с цел да вземе нужното количество опиати и да ги прекара в Австрия. С противозаконния трафик се занимавал и участник групата, чийто непосредствен преди време бе арестуван за трафик на 74 кг хероин за Испания .

Финансирането главно е било с пари, изпращани от Виена. Това ставало посредством компания за парични преводи. В други случаи са били купувани коли втора приложимост, внасяни са в България и са продавани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР