Специализираната прокуратура образува проверка срещу депутат с инициали Е. Г.

...
Специализираната прокуратура образува проверка срещу депутат с инициали Е. Г.
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата образува проверка срещу депутат за предателство

Специализираната прокуратура образува инспекция против народен представител с букви Е. Г. за вероятно закононарушение против републиката, което се санкционира със затвор от 5 до 15 години. Това оповестиха през днешния ден следобяд в изказване от ведомството, което се е сезирало по цивилен сигнали.

„ В Специализираната прокуратура са постъпили сигнали от жители, в които се излагат изказвания, че български депутат с букви Е. Г. вероятно е направил закононарушение по Глава първа от Наказателния кодекс (чл. 98) “, написа в изказването.

Въпросният член попада в раздел „ Предателство и шпионство “ от Наказателен кодекс и гласи, че „ който подбужда непозната страна или социална група в чужбина към война или друго враждебно деяние срещу Републиката, се санкционира с отнемане от независимост от пет до петнадесет години “.

Депутатката от „ Възраждане “ Елена Гунчева дава отговор на посочените букви. Преди седмици в профила си във Фейсбук тя написа, че Русия разполага с оръжия, с които „ може да улучи Министерския съвет “, в случай че страната ни изпрати военна помощ на Украйна поради войната. В обявата си тя загатва „ Просто Киро “ и „ Мустафата “, с което засяга премиера Кирил Петков и американския дипломат у нас Херо Мустафа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР