Специализираната прокуратура наблюдава разследване срещу организирана престъпна група с участието

...
Специализираната прокуратура наблюдава разследване срещу организирана престъпна група с участието
Коментари Харесай

Рашков: Разследва се престъпна група за подкупи в община Варна

Специализираната прокуратура следи следствие против проведена незаконна група с присъединяване на длъжностни лица в община Варна, заяви пред депутати вътрешният министър Бойко Рашков. Той отговори на въпрос на Цончо Ганев от „Възраждане“, който заяви, че през 2019 година в качеството му на общински консултант в община Варна му е станало известно за злоупотреби в дирекция „Местни налози и такси“. По негови думи чиновниците там са променяли съществени индикатори, като структура, година на изграждане, разположение на строителните граници, с цел да манипулират данъчните оценки на парцелите. Също по този начин непозволено са издавани документи за енергийна успеваемост, твърди Ганев. Затова той попита какво е направено по този случай.

В отговора си вътрешният министър удостовери, че през 2019 година е почнало следствие от МВР-Варна, като данните били, че са получавани и разпределяни облаги, с които е ощетен бюджета в изключително огромни размери. Материалите са били изпратени в Специализираната прокуратура, където е формирано досъдебно произвеждане, че от януари 2016 година длъжностно лице е управлявало и взело участие в проведена незаконна група. По делото са осъществени експертизи, голям брой разпити, приобщени са и документи. И досега обаче не са постъпили инструкции от наблюдаващия прокурор, заяви Рашков.

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Атанас Михнев изиска вътрешния министър да изясни дейностите на полицията по време на митинга на „Възраждане“ от 12 януари и какъв брой съгласно него са били участниците в него. Рашков отговори, че по наблюдения на полицията се счита, че са участвали към 4-5 хиляди души. По негови думи чиновниците на реда са желали да покажат на жителите, че не са техен зложелател, поради което не носели щитове и други защитни средства. Пострадали са 11 души при конфликтите сред полицията и протестиращите. Двама са арестуваните, като в автомобила на едно от лицата са открити бойни патрони.

https://www.segabg.com/
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР