Специализираната прокуратура и разследва депутат от настоящото 46-то Народно събрание

...
Специализираната прокуратура и разследва депутат от настоящото 46-то Народно събрание
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата се самосезира заради твърденията за корупционно поведение на депутат

Специализираната прокуратура и проверява народен представител от актуалното 46-то Народно заседание за корупционно държание.

„ Образувана е инспекция по реда на чл.145 от Закона за правосъдната власт, която ще се извърши персонално от прокурор. След осъществяване на цялостния размер от дейности за изясняване на проблема от фактическа и правна страна, наблюдаващият прокурор ще извърши преценка за съществуване на задоволително данни и легален мотив за формиране на наказателно произвеждане по член 304б (търговия с влияние) или други членове от Наказателен кодекс “, се споделя в известие на Спецпрокуратурата.

Без да се загатва категорично, евентуално става въпрос за Татяна Дончева. През уикенда Тошко Йорданов от Има Такъв Народ упрекна в изявление, че Татяна Дончева от ИБГНИ е предложила 500 000 лева на народни представители от Има Такъв Народ да изоставен партията.

Дончева изрично отхвърли информацията и разгласи, че ще предприеме ограничения против изказванието на Йорданов.

Ден по-късно депутатът от Има Такъв Народ Радостин Василев, който беше препоръчан за състезателен министър от Слави Трифонов в двата неосъществени кабинета на Има Такъв Народ, разгласи, че по време на диалог с Дончева му се е сторило, че тя е надраскала на лист хартия цифрата 500 000 лева, което пък Василев възприел като предложение за рушвет.

Радостин Василев, който е правист, бе и измежду депутатите, които упорстваха за оставка на служебния министър на стопанската система Кирил Петков и за оповестяване на всички негови решения за противокоституционни заради хипотетично двойно поданство на Петков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР