Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха организирана престъпна група за производство

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха организирана престъпна група за производство
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група за производство и разпространение на фалшиви банкноти и документи

Специализираната прокуратура и ГДБОП разрушиха проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на подправени банкноти и персонални документи. Акцията е почнала по информация от Албания и е била координирана и подпомагана от Европол. Българските служби са работили взаимно с сътрудниците си от Съединени американски щати, Доминикана, Испания и Албания. При претършуване на помещение в Пловдив са открити подправени турски, датски и испански паспорти, оповестиха началникът на спецпрокуратурата Иван Гешев и заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев:

" Лицата, които главно са купували тези документи, са албански жители за пътешестване и оставане в страни като Съединени американски щати и Канада и Англия. Мигрантите са заплащали на проведената незаконна група суми от порядъка на 7000 паунда, с цел да влязат във Англия с цялата логистика по трасето, както и от 25 до 30 000 щатски $ за Съединени американски щати и Канада. Приблизителната оценка на получените по този начин да се назова незаконни изгоди, е към 15 милиона щатски долари ".

Специализираната прокуратурата е повдигнала обвинявания на седем души. Четирима са оставени за непрекъснато в ареста. По думите на прокурор Иван Гешев, един от арестуваните е знакова фигура от контингента.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР