Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха организирана престъпна група за данъчни

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха организирана престъпна група за данъчни
Коментари Харесай

Разбиха банда за данъчни престъпления в особено големи размери


Специализираната прокуратура и ГДБОП разрушиха проведена незаконна група за данъчни закононарушения в изключително огромни размери, оповестиха на брифинг заместникът на основния прокурор и началник на Специализираната прокуратура Иван Гешев, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и зам.-ръководителят на Специализирана прокуратура Кирил Пейчинов, съобщи Novini.bg

Набирани са лица с невисок обществен статус, които да вземат участие в публични поръчки за саниране на здания и строително-ремонтни работи в разнообразни общини на територията на страната. Тези компании издават фактури, които обаче не се осчетоводяват, погрешно се дефинира данъчния резултат и се заобикаля заплащане на налози, съобщи Кирил Пейчинов.

Санирани са публични здания, като да вземем за пример детски градини, осъществявани са действия като разчистване на корита на реки. Престъпната активност е осъществена в интервала 2017-2018 година на територията на цялата страната. Една от общините, в които са работили нарушителите, е Главиница, Силистренско.

Само едно от сдруженията не е внесло за една година Данък добавена стойност за 380 000 лв., а сдруженията са към 20, съобщи Пейчинов.

Акцията е извършена на 18 декември на територията на София. Претърсени са моторни транспортни средства, конфискувани са печати, електронни подписи, компютърни конфигурации, средства за връзка.

Към наказателна отговорност са привлечени четири лица за проведена незаконна група. Повдигнато им е обвиняване за данъчни закононарушения и пране на пари. Внесено е искане за най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража ", посочи Пейчинов.

Иван Гешев посочи, че при акцията са конфискувани 770 000 лева Интересното в този случай е, че тук става въпрос за покупко-продажби, касаещи строително-монтажни работи и саниране. От една страна са сложени лица на групата, а от друга – разнообразни общини на страната. Другото особено в тази ситуация е, че са конфискувани в хода на претърсванията над 770 000 лева и 120 монети, златни турски монети с лика на Ататюрк от банкови касети, съобщи шефът на Специализираната прокуратура.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР